Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνικά υποβρύχια – Τουρκία: Τα βρήκαμε, λένε οι Τούρκοι
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνικά υποβρύχια – Τουρκία: Τα βρήκαμε, λένε οι Τούρκοι

Ελληνικά υποβρύχια - Τουρκία: Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες στις οποίες φέρεται να δείχνουν τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια να παρακολουθούνται από τους Τούρκους

Ελληνικά υποβρύχια – Τουρκία: Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας δημοσιοποίησε φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια να παρακολουθούνται από τους Τούρκους στην ανατολική Μεσόγειο. Σε μια προσπάθεια να διαψεύσουν το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες τις οποίες τους διοχέτευσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μεταδίδουν ότι «αποδείχθηκε ότι τα ελληνικά υποβρύχια, για τα οποία λέχθηκε ότι ήταν “αόρατα” και “παρακολουθούσαν όλες τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν”, ότι βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση του Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.

Οι φωτογραφίες των υποβρυχίων που τραβήχτηκαν από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό καταρρίπτουν την εντύπωση που προσπάθησε να δημιουργήσει η Ελλάδα. Υπήρξαν ισχυρισμοί σε ορισμένους ιστότοπους ειδήσεων στην Ελλάδα ότι “υποβρύχια που ανήκουν στο Ελληνικό Ναυτικό δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις”».

Πηγές ασφαλείας ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι τα ελληνικά υποβρύχια Type-214, τα οποία φέρεται να είναι αόρατα, παρακολουθούνταν συνεχώς από τα πλωτά και ιπτάμενα σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο, επομένως οι εν λόγω ειδήσεις δεν είναι αληθείς. Μάλιστα, υπογραμμίζουν το ότι δεν είναι «αόρατα», φαίνεται κι από τα περισκόπια των υποβρυχίων που απεικονίζονται στις φωτογραφίες.Σημειώνεται επίσης ότι οι φωτογραφίες είναι και από πρωινές και από βραδινές λήψεις, γεγονός που, σύμφωνα με τους Τούρκους ειδικούς ασφαλείας, αποδεικνύει ότι τα ελληνικά υποβρύχια εντοπίζονται εύκολα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις