Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κάνναβη Ιωάννινα: ”Πιάστηκαν” με 115 κιλά στην καρότσα φορτηγού
ΕΛΛΑΔΑ

Κάνναβη Ιωάννινα: ”Πιάστηκαν” με 115 κιλά στην καρότσα φορτηγού

Κάνναβη Ιωάννινα: Στην καρότσα φορτηγού μετέφεραν 115 κιλά κάνναβης - Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων

Κάνναβη Ιωάννινα: Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Κρανούλας ένα Ι.Χ. φορτηγό, μετά από πληροφορίες ότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών αλβανικής προέλευσης με σκοπό την διοχέτευσή της στην εγχώρια αγορά. Στο επικαθήμενο του οχήματος, βρήκαν πέντε ταξιδιωτικούς σάκους μέσα στους οποίους υπήρχαν 24 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 114 κιλών και 950 γραμμαρίων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο αλλοδαπός οδηγός. Λίγο αργότερα, συνελήφθη και ένας δεύτερος αλλοδαπός που προπορευόταν ως προπομπός με άλλο Ι.Χ. φορτηγό, για να ενημερώνει τον μεταφορέα για τυχόν μπλόκα.

Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν μαζί με 1.500 ευρώ και τέσσερα κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Τεράστιες ποσότητες κάνναβης σε σκάφος στη Μάνη

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος στον Μεσσηνιακό Κόλπο, εντόπισαν σκάφος που μετέφερε 1,1 τόνο κάνναβης από Αλβανία, προχωρώντας σε συλλήψεις τεσσάρων αλλοδαπών διακινητών. Το σκάφος προσπάθησε να περάσει την τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών μέσα στη χώρα. Τα στελέχη του Λιμενικού κατέσχεσαν την τεράστια ποσότητα που είχαν κρύψει οι δράστες μέσα στο σκάφος. Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών πριν από έξι ημέρες. Η επιχείρηση του λιμενικου ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας.

Το πρωί της 8ης Οκτωβρίου περιπολικό σκάφος του Γύθειο εντόπισε ταχύπλοο με τρεις επιβαίνοντες το οποίο έφερε ένα φορτίο σκεπασμένο και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα. Το σκάφος του λιμενικού προσπάθησε να κάνει έλεγχο άλλο ο χειριστής του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα και απέφυγε τον εγκλωβισμό του. Άμεσα ενημερώθηκαν όλες οι αρχές για να εντοπιστεί το ύποπτο σκάφος. Τελικά το ίδιο σκάφος εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες ημιβυθισμένο. Σε αυτό υπήρχαν κιβώτια με καύσιμα αμφιβόλου ποιότητας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου σε συνεργασία με στελέχη των τοπικών αρχών της σε δύσβατη και βραχώδη παραλία εντόπισαν τα ναρκωτικά: 20 σάκους ταξιδιού και οκτώ συσκευασίες που ξεπερνούσαν τον ένα τόνο σε μια απομακρυσμένη παραλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις