Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνοτουρκικά νέα: Η ανάλυση του ‘Αγγελου Συρίγου για τις τουρκικές προκλήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνοτουρκικά νέα: Η ανάλυση του ‘Αγγελου Συρίγου για τις τουρκικές προκλήσεις

Ελληνοτουρκικά νέα: Την άποψη ότι η Τουρκία εκτίμησε λάθος τις κινήσεις τις κινήσεις της Αθήνας, εξέφρασε ο Αγγελος Συρίγος

Ελληνοτουρκικά νέα: Την άποψη ότι η Τουρκία εκτίμησε λάθος τις κινήσεις της Αθήνας, εξέφρασε ο Αγγελος Συρίγος. Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών ήταν ασφυκτικό για τον Ερντογάν, καθώς είχε γίνει πλέον σαφές ότι αυτές θα αφορούσαν μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. Παράλληλα, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε σημαντικό λάθος καθώς είδε βραχυπρόθεσμα τις κινήσεις της Ελλάδας και εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση είτε θα αντιδράσει με στρατιωτική εμπλοκή είτε θα θα κρατήσει στάση απλού παρατηρητή. «Σε κάθε περίπτωση πίστευε ότι είτε θα περάσει το δικό του και θα ανοίξει η συζήτηση για τη Γαλάζια πατρίδα είτε θα δημιουργηθεί ένα θερμό επεισόδιο», τόνισε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας με τον διάλογο εντός ΕΕ και την ανάδειξη του ζητήματος ως ευρω-τουρκικού και όχι ελληνοτουρκικού έφερε σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν. Αναφορικά με τη στάση του Βερολίνου και την απροθυμία του να θέσει θέμα κυρώσεων, ο κ. Συρίγος είπε ότι η Γερμανία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Τουρκία αποτελεί μια απειλή για συνολικά όλη την Ευρώπη.

Συρίγος: ”Ντε και καλά” θερμό επεισόδιο

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο βουλευτής Άγγελος Συρίγος είπε ότι: «Ο Ερντογάν είναι πoλύ στριμωγμένος, κι όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο παίζει στα ακραία όρια» προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος. «Η κατάσταση είναι πολύ δυσκολότερη από του περασμένου Αυγούστου, ο Ερντογάν έχει επιλέξει να μην ακολουθήσει τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών, προσπαθεί να αλλάξει τη θεματολογία (αποστρατικοποίηση, εναέριοι χώροι, αμφισβήτηση κυριαρχίας σε κάποια νησιά του Αιγαίου)… Εξέδωσε NAVTEX για 10 ήμερες. Δείχνει ότι θέλει να μετρήσει τις διεθνείς αντιδράσεις γι’ αυτό δεν εξέδωσε NAVTEX 30 ημερών» εξήγησε ο κ. Συρίγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η Τουρκία πιστεύει ότι μέσω θερμού επεισοδίου εντοπισμένου στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορέσει να μας ωθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οπού όλοι θα μας λένε ‘’βρείτε τα βρε παιδιά γιατί μαλώνετε’’; Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι η βασική του βούληση» εκτίμησε. «Ο Ερντογάν εξετάζει τις διεθνείς αντιδράσεις. Αν είχε διασφαλίσει ότι δε θα κατηγορηθεί εκείνος ότι κάνει το πρώτο βήμα θα είχε γίνει ήδη θερμό επεισόδιο» ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις