Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι κορονοϊός: Συνεχίζεται το ΄΄σαφάρι” της αστυνομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι κορονοϊός: Συνεχίζεται το ΄΄σαφάρι” της αστυνομίας

Έλεγχοι κορονοϊός: Συνεχής έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού

Έλεγχοι κορονοϊός: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (36.664) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: (7) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (855) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (71) άτομα, (3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Αττική, Πελοπόννησο και Νότιο Αιγαίο. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (175) σχετικές παραβάσεις, (221) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Αναλυτικά τα πρόστιμα σε κάθε πόλη

(39) στη Θεσσαλονίκη,

(37) στη Στερεά Ελλάδα,

(27) στο Βόρειο Αιγαίο,

(24) στην Κεντρική Μακεδονία,

(19) στην Ήπειρο,

(15) στη Δυτική Μακεδονία,

(12) στην Κρήτη,

(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(11) στα Ιόνια Νησιά,

(7) στη Δυτική Ελλάδα,

(7) στη Θεσσαλία,

(7) στην Πελοπόννησο και

(5) στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.705) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.689) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις