Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ταξίδια με αεροπλάνο κορονοϊός: Πόσο ασφαλή είναι;
PLUS

Ταξίδια με αεροπλάνο κορονοϊός: Πόσο ασφαλή είναι;

Ταξίδια με αεροπλάνο κορονοϊός: Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για το ταξίδι με το αεροπλάνο στην εποχή του κορωνοϊού.

Ταξίδια με αεροπλάνο κορονοϊός: Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι μια από τις δραστηριότητες που καταποντίστηκαν κατά την πανδημία του κορωνοϊού. Τις τελευταίες ώρες ειδικοί εκφράζουν φόβους για χιλιάδες «κρυμμένα» κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και οι Αρχές συστήνουν μάσκες -όταν υπάρχει συνωστισμός- και σε εξωτερικούς χώρους. Παρά την ανησυχία που υπάρχει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, πολίτες δείχνουν να έχουν κουραστεί με την αποχή από τα ταξίδια. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, εφόσον λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό, ο κίνδυνος λοίμωξης από τον COVID-19 κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών, είναι μικρότερος συγκριτικά με τους χώρους εργασίας, τις σχολικές τάξεις και  τα σουπερμάρκετ.

Ειδικοί εξήγησαν στην ΕΡΤ3 ότι ο αέρας μέσα στο αεροσκάφος ανανεώνεται και ανακυκλώνεται κάθε τρία λεπτά και, με ειδικά εγκεκριμένα καθαριστικά, τα αεροπλάνα απολυμαίνονται με σχολαστικότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Το 50% είναι καθαρός αέρας που προέρχεται από το εξωτερικό του αεροσκάφους, ενώ το άλλο 50% ανακυκλώνεται μέσω φίλτρων HEPA του ίδιου τύπου που χρησιμοποιείται και στα χειρουργεία.

Την ίδια ώρα, στους χώρους των αεροδρομίων, τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ώστε οι επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην καθαριότητα των χώρων, ενώ προστατευτικά διαχωριστικά έχουν τοποθετηθεί σε σημεία εξυπηρέτησης κοινού. Επίσης, η μετάβαση των επιβατών από και προς το αεροσκάφος γίνεται με τα πόδια, όπου αυτό είναι εφικτό. Τα ίδια μέτρα ισχύουν στα τρένα και τα πλοία.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για το ταξίδι με το αεροπλάνο στην εποχή του κορωνοϊού:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις