Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Oruc Reis τώρα: Κοντά στο Καστελόριζο το ερευνητικό – Πόντισε καλώδια;
ΕΛΛΑΔΑ

Oruc Reis τώρα: Κοντά στο Καστελόριζο το ερευνητικό – Πόντισε καλώδια;

Oruc Reis τώρα: Νότια του Καστελόριζου και εντός της περιοχής που έχει δεσμέυσει η Άγκυρα με την παράνομη Navtex βρίσκεται το Oruc Reis.

Oruc Reis τώρα: Νότια του Καστελόριζου και εντός της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα με την παράνομη Navtex βρίσκεται το Oruc Reis, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων. “Σήμερα θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο” δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Φατίζ Ντονμέζ και σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΙ η ταχύτητα με την οποία κινείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος υποδηλώνει πως βρίσκεται σε φάση πόντισης καλωδίων για σεισμικές έρευνες.

Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα το Oruc Reis “παίζει” με τον πομπό του ο οποίος την περισσότερη ώρα παραμένει κλειστός, ωστόσο φαίνεται να άνοιξε δίνοντας στίγμα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το marinetraffic το πλοίο στις 15:08 έπλεε με ταχύτητα 4,4 κόμβων.

Δείτε που βρίσκεται στον χάρτη:

Όπως έγραφε το marinetraffic: “Το σκάφος έρευνας ORUC REIS βρίσκεται επί του παρόντος στην Ανατολική Μεσόγειο – Αιγαίο Πέλαγος στη θέση 35 ° 20 ‘14.928 “N, 28 ° 45’ 25.02” E.

Ο άνεμος σε αυτήν την περιοχή εκείνη τη στιγμή φυσάει από τη βορειοδυτική κατεύθυνση με ένταση 2 μποφόρ,.

Το πλοίο αναχώρησε από την ANTALYA, TR στις 2020-10-11 22:29 και επί του παρόντος πλέει με 4,4 κόμβους με νοτιοδυτική κατεύθυνση”. Σχεδόν δύο ώρες αργότερα το Oruc Reis έδωσε και πάλι στίγμα, έχοντας μειώσει ταχύτητα στους 3,9 κόμβους και συνεχίζοντας να πλέει νοτιοδυτικά.

Στέλνει και τρίτο ερευνητικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα επαναλάβει τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην Aνατολική Μεσόγειο με ένα τρίτο ερευνητικό σκάφος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα “δεν τήρησε τις υποσχέσεις της” στις πρόσφατες συνομιλίες που είχαν στόχο την εκτόνωση των εντάσεων.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” επανέλαβε σήμερα τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι το δεύτερο τουρκικό πλοίο που δραστηριοποιείται στην περιοχή, μετά το “Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά”, που βρίσκεται τώρα νότια της Κύπρου.

Ένα τρίτο πλοίο ερευνών, το “Γιαβούζ”, θα επιστρέψει στην περιοχή συνοδευόμενο από σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, έπειτα από εργασίες συντήρησης, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν συνέχισε το ντόμινο των προκλήσεων δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα δώσει στην Ελλάδα “την απάντηση που της αξίζει” στην ανατολική Μεσόγειο. “Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση (…) την απάντηση που τους αξίζει επί του πεδίου”, είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις