Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κίνα κορονοϊός νέα: «Συναγερμός» μετά από κρούσμα σε πόλη 9 εκατ. κατοίκων
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα κορονοϊός νέα: «Συναγερμός» μετά από κρούσμα σε πόλη 9 εκατ. κατοίκων

Κίνα κορονοϊός νέα: Η Επιτροπή Υγείας της Τσινγκντάο ανακοίνωσε ότι συλλέχθηκαν δείγματα από 3 εκατομμύρια κατοίκους για να υποβληθούν σε μοριακά τεστ για κορονοϊό

Κίνα κορονοϊός νέα: Η Επιτροπή Υγείας της Τσινγκντάο, της κινεζικής μητρόπολης 9 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, ανακοίνωσε ότι συλλέχθηκαν δείγματα από 3 εκατομμύρια κατοίκους για να υποβληθούν σε μοριακά τεστ για κορονοϊό. Στην πόλη εντοπίστηκαν — για πρώτη φορά από τη 15η Αυγούστου — κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση. Ως αυτό το στάδιο έχουν εξεταστεί 1,1 εκατομμύριο δείγματα. Πέρα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων που έχουν ανακοινωθεί, δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα, κατά την περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Υγείας. Τα αποτελέσματα των τεστ στα υπόλοιπα δείγματα θα δημοσιοποιηθούν σύντομα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Τσινγκντάο καταγράφηκαν έξι κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και εντοπίστηκαν έξι ασυμπτωματικοί φορείς. Ο δήμος της κινεζικής μητρόπολης ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά μαζικά μοριακά τεστ σε πέντε περιφέρειες της Τσινγκντάο που θα έχουν ολοκληρωθεί «σε λιγότερες από τρεις ημέρες» και στο σύνολο της πόλης «σε λιγότερες από πέντε ημέρες».

Πρώτο εγχώριο κρούσμα στην Κίνα μετά από σχεδόν δύο μήνες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε τις πρώτες περιπτώσεις μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από το τελευταίο εγχώριο κρούσμα στην ηπειρωτική Κίνα, με τις αρχές στη μητρόπολη Τσινγκντάο να κάνουν γνωστό πως άρχισαν μαζικά τεστ μετά την ανακάλυψη κρουσμάτων σε θωρακολογικό νοσοκομείο αναφοράς όπου εισάγονταν τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα εντοπίστηκαν συνολικά 13 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός μειωμένος από τα 21 για τα οποία έκανε λόγο μία ημέρα νωρίτερα. Επτά από τις περιπτώσεις αυτές ήταν «εισαγόμενες», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται στους κυρίως κινέζους ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού επιστρέψουν από το εξωτερικό, ενώ οι υπόλοιπες έξι εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ, όπου υπάγεται διοικητικά η Τσινγκντάο, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο.

Τελευταίο εγχώριο κρούσμα στις 15 Αυγούστου

Η προηγούμενη φορά που είχαν ανακοινωθεί επιβεβαιωμένα κρούσματα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ήταν την 15η Αυγούστου, όταν γινόταν λόγος για τέσσερα στην επαρχία Σιντζιάνγκ. Δεκαπέντε άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 228, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση, κατά την ίδια πηγή.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου ο κορονοϊός μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο στα τέλη του Δεκεμβρίου, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.591 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Κίνα κορονοϊός νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις