Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις Χρυσή Αυγή: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ – Σήμερα οι ποινές
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

Συλλήψεις Χρυσή Αυγή: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ – Σήμερα οι ποινές

Συλλήψεις Χρυσή Αυγή: Σε πολλαπλά επίπεδα προετοιμάζεται η αστυνομία ενόψει των αποφάσεων επί των ποινών των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Συλλήψεις Χρυσή Αυγή: H ημέρα ανακοίνωσης των ποινών πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, θέτει σε συναγερμό την Ελληνική Αστυνομία σε πολλαπλά επίπεδα. Το πρώτο, αφορά τις επικείμενες συλλήψεις και το δεύτερο τα μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με την πιθανή εκδήλωσης δυσαρέσκειας κάποιων, η οποία μπορεί να αφορά το μέγεθος των ποινών και τα πρόσωπα που θα προφυλακιστούν. Ο αστυνομικός σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας εξελίσσεται και αναθεωρείται καθημερινά. Από χθες το βράδυ περιλαμβάνει ιδιότυπες “σκοπιές” έξω από τα σπίτια καταδικασμένων, για την αποφυγή του ενδεχομένου διαφυγής τους ή επιθέσεων εναντίον τους. Εντατικότερες περιπολίες για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων και αποτροπής ακτιβιστικών ακόμη και τρομοκρατικών ενεργειών. Αντίστοιχο πλέγμα ασφαλείας έχει στηθεί σε δικαστικούς και αστυνομικούς στόχους, εγκαταστάσεις και πρόσωπα.

Συγκεκριμένα

Θα στήνονται σκοπιές στα σπίτια καταδικασμένων

Θα γίνονται περιπολίες αποτροπής ακτιβιστικών-τρομοκρατικών ενεργειών

Θα υπάρχει ένα πλέγμα ασφαλείας για ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου σε «ακραίους» χώρους

Θα γίνουν μεταγωγές-«αστακός» προς τις φυλακές

Οι καταδικασθέντες θα μεταφερθούν σε διαφορετικές φυλακές, πτέρυγες και κελιά για να αποφευχθούν οι επιθέσεις εναντίον τους, ή και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.

Θα υπάρχουν προπομποί ανίχνευσης κινήσεων και οπισθοφυλακή κατά τη μεταφορά των καταδικασθέντων

Η ΕΛ.ΑΣ προσδιορίζει χρονικά την πιθανότητα συλλήψεων από την Πέμπτη και έπειτα.

Μεταφορά σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Από εκεί και έπειτα έχει προβλεφθεί η μεταφορά τους σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα ή πτέρυγες, για να αποφευχθεί η πιθανότητα επιθέσεων εναντίον τους ή μεταξύ τους αντιπαραθέσεις λόγω των “καλών σχέσεων” τους. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει διαφορετικές ώρες προαυλισμού, ενώ θα περάσουν το κατώφλι των φυλακών αφού υποβληθούν σε τεστ για την COVID-19 και θα τεθούν σε 14ήμερη υποχρεωτική απομόνωση. Να σημειωθεί πως νωρίς χθες το πρωί, έξω από το Εφετείο Αθηνών, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας “ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή”.

Ένταση στο Εφετείο

Ένταση προκλήθηκε στην οδό Λουκάρεως χθες το μεσημέρι όταν έκανε την εμφάνισή του ο Γιάννης Λαγός συνοδευόμενος από τουλάχιστον δέκα υποστηρικτές του ίδιου και της Χρυσής Αυγής, παρότι η Ελληνική Αστυνομία είχε απαγορεύσει την συγκεκριμένη κινητοποίηση για λόγους ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, μια ολιγομελής ομάδα υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στα δικαστήρια και κινήθηκε απειλητικά προς τα μέλη του ΠΑΜΕ που βρίσκονται από νωρίς εκεί. Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν φραστικά στους συγκεντρωμένους, πέταξαν έναν καφέ και απωθήθηκαν άμεσα από αστυνομικούς, οι οποίοι προέβησαν σε 10 προσαγωγές ατόμων, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της αστυνομικής απαγόρευσης του σχετικού νόμου για τις συναθροίσεις και απείθεια, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις