Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κέρκυρα πλημμύρες: Σε 12 ώρες έβρεξε όσο στην Αττική σε ένα τρίμηνο λέει ο Αρναούτογλου
ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα πλημμύρες: Σε 12 ώρες έβρεξε όσο στην Αττική σε ένα τρίμηνο λέει ο Αρναούτογλου

Κέρκυρα πλημμύρες: Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Κέρκυρα με βροχές και καταιγίδες - Πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο

Κέρκυρα πλημμύρες: Αντιμέτωπη με την κακοκαιρία είναι από το απόγευμα της Δευτέρας η Κέρκυρα. Σφοδρές καταιγίδες σημειώνονται αυτή την ώρα στο νησί, όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία. Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, ήδη αρκετές περιοχές κυρίως στο κέντρο αλλά και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. Στην Σπηλιά για ακόμα μια φορά η κατάσταση είναι τραγική. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο Facebook ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

“Eξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ’ αυτό έβρεξε όσο βρέχει στην Αττικη σε ένα τρίμηνο! Ευτυχώς τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά!

ΚΕΡΚΥΡΑ 103.2 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΛΕΥΚΑΔΑ 62.8 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 43.2 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 42.6 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΔΩΔΩΝΗ 40.8 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο”

Σύντομη αλλά ισχυρή η κακοκαιρία – Πού θα “χτυπήσει”

Πρόσκαιρη αλλά σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης η κακοκαιρία θα επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, καθώς επίσης οι πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες, οι εντάσεις των οποίων στα πελάγη θα φτάσουν πρόσκαιρα τα εννέα μποφόρ.

Από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως και τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστεί από κατά τόπους πολύ έντονα φαινόμενα, τα οποία θα έχουν τη μορφή μετώπου. Πολύ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του μετώπου των καταιγίδων από το Ιόνιο, οι νότιοι άνεμοι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση στα 8-9 μποφόρ.

Τη νύχτα προς Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν. Τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού, για σήμερα Τρίτη, από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 και στο Θρακικό πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Aπό 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από τις προμεσημβρινές ώρες δυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις