Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος Ένοπλες Δυνάμεις: Τουρκικό σχέδιο για drone τανκς
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος Ένοπλες Δυνάμεις: Τουρκικό σχέδιο για drone τανκς

Έβρος Ένοπλες Δυνάμεις: Το M113 Electric Armoured Combat Vehicle (E-ACV) έχει αναπτυχθεί για τον εκσυγχρονισμό των M113 Armored Combat Vehicles (ACV) και Enhanced Armoured Personnel Carriers (GZPT) στο απόθεμα των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Έβρος Ένοπλες Δυνάμεις: Σύμφωνα με το τουρκικό savunmasanayist.com, αναπτύχθηκε σε συνεργασία τουρκικού δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και είναι εξοπλισμένο με υβριδικό σύστημα κίνησης. Με τον εκσυγχρονισμό τους τα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επανδρωμένα και μη επανδρωμένα τανκ ενώ είναι εξοπλισμένα με λογισμικό και συστήματα νέας γενιάς. Τα M113 καταναλώνουν πολύ λίγα καύσιμα και έχουν μειωμένο κόστος συντήρησης ενώ σύμφωνα με τους Τούρκους «εξαλείφουν την εξάρτηση από το εξωτερικό».

Περισσότερα από 40.000 M113 χρησιμοποιούνται σήμερα σε περισσότερες από 50 χώρες, είναι επίσης δυνατό να πραγματοποιηθούν εξαγωγικές δραστηριότητες με το πακέτο εκσυγχρονισμού.

Τεχνικές προδιαγραφές M113 E-MZA

Σύστημα κίνησης: Υβριδικό σύστημα κίνησης
Μέγιστη ταχύτητα: 65 χλμ / ώρα
Επιτάχυνση στα 50 km / h: 5,8 δευτερόλεπτα
Εύρος (Μπαταρία / Υβριδικό): 180 χιλιόμετρα / 720 χιλιόμετρα
Βάρος: 12.300 κιλά
Χρήσιμη χωρητικότητα φορτίου: 3.890 κιλά
Εξουσία: 616 HP
Πακέτο μπαταρίας: 170 kwh / 750 Vdc
Αναλογία βάρους ισχύος: 50 HP / τόνο
Ροπή: 6.000 NM

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα… drone ηλεκτρικό τανκ, το οποίο οι Τούρκοι εύκολα θα μπορούσαν να αναπτύξουν στον Έβρο αλλά και στα υπόλοιπα εδάφη που έχουν στρατιωτική παρουσία.

Τουρκία: Το τρομακτικό όχημα ZAHA

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τo όχημα ZAHA το οποίο αναμένουν να φέρει μεγάλες επιτυχίες στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ήδη έχουν παραγγελθεί 27 οχήματα ZAHA, για να αναπτυχθούν εντός του πρώτου αεροπλανοφόρου της Τουρκίας, του TCG Anatolia. Τα ZAHA είναι, σύμφωνα με τους Τούρκους, ειδικά σχεδιασμένα για να δίνουν στην Τουρκία το πλεονέκτημα σε θάλασσα και στεριά. Το Zaha Marine Assault Vehicle (MAV) είναι ένα νέο αμφίβιο θωρακισμένο όχημα που αναπτύχθηκε από την τουρκική FNSS Savunma Sistemleri.

Το όχημα προορίζεται να βοηθήσει τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια αμφιβίων επιχειρήσεων. Το αμφίβιο όχημα νέας γενιάς διαθέτει αδιάβροχο, τεθωρακισμένο κύτος και μπορεί να κινηθεί τόσο στο νερό όσο και στην ξηρά. Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος στο νερό είναι επτά κόμβοι ενώ η μέγιστη ταχύτητα δρόμου είναι 70 χλμ/ώρα.

Ένας τηλεχειριζόμενος πυργίσκος είναι τοποθετημένος στην οροφή του οχήματος. Μπορεί να οπλιστεί με πολυβόλο 12,7 mm και αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων 40 mm (AGL). Το Zaha MAV μπορεί να επανδρωθεί από πλήρωμα τριών μελών και να μεταφέρει έως 18 στρατιώτες.

Δείτε ακόμη
“Ο… συναγερμός απ’ την κόλαση” και τα “ηλεκτρονικά μάτια” κόβουν τις ορέξεις της Τουρκίας
100 συνοριοφύλακες με έδρα την Καβάλα – Ραντάρ και κάμερες στον Έβρο
Διώκουν Έλληνες που απέτρεψαν εισβολή στον Έβρο;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις