Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Σούζαν Ίτον: Ένοχος ομόφωνα ο 28χρονος -Η σπαρακτική κατάθεση της αδερφής
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Σούζαν Ίτον: Ένοχος ομόφωνα ο 28χρονος -Η σπαρακτική κατάθεση της αδερφής

Δίκη Σούζαν Ίτον: Με ισόβια για την ανθρωποκτονία και 13 χρόνια για τον βιασμό της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον τιμωρήθηκε ο κατηγορούμενος

Δίκη Σούζαν Ίτον: Ένοχος για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον κρίθηκε ομόφωνα ο 28χρονος κατηγορούμενος, όπως είχε προτείνει το μεσημέρι της Τρίτης ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με το cretalive.gr, κρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία ένοχος για τον βιασμό της άτυχης γυναίκας.

Με απόφαση του δικαστηρίου τιμωρείται με:

-ισόβια για ανθρωποκτονία

-13 χρόνια για βιασμό

-1 χρόνο για πτυσσόμενο

-4 μήνες και 1000 ευρώ πρόστιμο για την πτυσσόμενη ράβδο που βρέθηκε σπίτι του.

Από πλευράς του κατηγορουμένου ζητήθηκε το ελαφρυντικό της ύστερης καλής διαγωγής, το οποίο όμως τελικά απορρίφθηκε, με τον Εισαγγελέα να προτείνει ισόβια για ανθρωποκτονία και 15 χρόνια για το βιασμό. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο 28χρονος ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγγνώμη και περιγράφοντας πολύ διαφορετικές τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης μοριακής βιολόγου σε σχέση με όσα είχε ήδη καταθέσει.

Έκανε λόγο για ένα ατύχημα και όχι μια δολοφονία, αρνήθηκε οποιοδήποτε σεξουαλικό κίνητρο,παρά τις καταθέσεις του περί τριπλού βιασμού της άτυχης γυναίκας και έκανε λόγο για πίεση που αισθάνθηκε από την Αστυνομία, εξαιτίας της οποίας έλεγε… ναι σε όλα.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη δολοφονία: Αισθάνομαι ένοχος, είπε ο 28χρονος

Την ενοχή του αποδέχθηκε στην απολογία του στη δίκη, ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της Σούζαν Ίτον, υποστήριξε όμως ότι δεν είχε καμία σεξουαλική επαφή μαζί της και ότι όλα όσα έγιναν, ήταν ατύχημα:

Ο 28χρονος Χανιώτης περιέγραψε χαρακτηριστικά:

“Ήταν μια μέρα όπως όλες. Ήταν το πανηγύρι στο σπίτι μας και είχα πάει στον Ταυρωνίτη για να φτιάξω κάποια πράγματα και να μαζέψω ξύλα. Έκανα μια βόλτα για να περάσει η ώρα. Και είδα την Αμερικανίδα άλλα δεν έδωσα σημασία. Όταν περνούσα και ήταν δίπλα μου έπεσα πάνω της”. “Αυτή μπήκε κάτω από το αμάξι κι εγώ προσπάθησα να την απεγκλωβίσω. Όταν το έκανα και την είδα δεν περίμενα ότι θα ζούσε. Δεν είχα κινητό για να πάρω την αστυνομία ή τους γονείς μου. Δεν σκέφτηκα σωστά. Είχα θολώσει. Την πήρα και την έβαλα στο πορτ-μπαγκαζ. Την έβαλα εκεί γιατί δεν μπορούσα να τη βλέπω σαν εικόνα. Ήξερα ότι θα με έπιανε η αστυνομία αλλά δεν πήγα στη αστυνομία για να περάσω τις ημέρες με την οικογένεια μου”, είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

“Δεν σκεφτόμουν τις συνέπειες όσων έκανα, αλλά ήταν αργά”, πρόσθεσε. “Την πήγα στο καταφύγιο από την πάνω μεριά. Έβαλα κοντά το αυτοκίνητο στην τρύπα του αεραγωγού. Πήρα τον σφυγμό της και ήταν παγωμένη και κατάλαβα ότι έχει πεθάνει. Πήρα τον σφυγμό γιατί αν ήταν ζωντανή θα την πήγαινε σε γιατρό”. Σε ερώτηση της έδρας για σεξουαλικές πράξεις που περιγράφει σε κατάθεσή του, είπε ότι μετά από πίεση που δέχθηκε, αναγκάστηκε να πει πράγματα που δεν ισχύουν. “Δεν έχω έρθει σε σεξουαλική επαφή”, υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Πώς έβγαλε την Σούζαν Ιτον από το πορτ μπαγκάζ

Περιέγραψε πώς έβγαλε το θύμα από το πορτ-μπαγκαζ. “Μετά έμεινα λίγο στο σημείο για να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Κάποιοι το βλέπουν σαν προμελετημένο έγκλημα, αλλά δεν ήταν έτσι. Ήθελε να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου και τη χτύπησα”, είπε ο κατηγορούμενος.

Νωρίτερα, η δίκη παραλίγο να οδηγηθεί σε διακοπή, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει η υπεράσπιση, να καταθέσουν αυτοπροσώπως στο δικαστήριο οι εμπειρογνώμονες για να δεχτούν ερωτήσεις σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του κατηγορούμενου.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε και αποφάνθηκε αρνητικά, ρίχνοντας στο κενό την προσπάθεια της υπεράσπισης. Η υπεράσπιση είχε καταβάλει έντονες προσπάθειες να στηρίξει το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού. Είχε καλέσει ψυχολόγο από τον Δήμο Αιγάλεω η οποία είχε υποστηρίξει ψυχολογικά την μητέρα του κατηγορούμενου. Η μητέρα, σύμφωνα με την ψυχολόγο, ανέφερε ότι είχε τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον φερόμενο ως δράστη, ότι μια εβδομάδα πριν το συμβάν, είχε κλειστεί στον εαυτό του και είχε διαφορετική συμπεριφορά.

Νωρίτερα, είχε αναγνωστεί πραγματογνωμοσύνη που ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε διατάραξη πνευματικής λειτουργίας όταν διέπραττε το αδίκημα.

Η κατάθεση της Τζούλιας Ίτον

Νωρίτερα, συγκίνηση προκάλεσε η κατάθεση της αδελφής της Σούζαν Ίτον, Τζούλια, ενώ οι δύο μάρτυρες που βρήκαν τη σορό της Σούζαν Ίτον είπαν στο δικαστήριο πως ήταν “σαν να είχε πέσει από ύψος επτά μέτρων πάνω σε βράχια”, ενώ τόνισαν ότι εντόπισαν τη σορό εξαιτίας της χαρακτηριστικής μυρωδιάς.

Επίσης, αξιωματικός της Ασφάλειας Χανίων είχε περιγράψει ότι ο δράστης, μετά την ομολογία του, είχε πει ότι δοκίμασε και άλλες φορές να πράξει κάτι ανάλογο, χωρίς όμως να τα έχει καταφέρει. Ερευνήθηκε η αναφορά του από τις αρχές και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σχετική καταγγελία στο Α.Τ. Πλατανιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις