Αθήνα

°C

Κυριακή

24

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπογδάνος – Αυγή: Η εφημερίδα κινείται νομικά κατά του βουλευτή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογδάνος – Αυγή: Η εφημερίδα κινείται νομικά κατά του βουλευτή

Μπογδάνος - Αυγή: Η «Αυγή» σημειώνει ότι η ανάρτηση του κ. Μπογδάνου προσβάλλει βάναυσα την ίδια την εφημερίδα.

Μπογδάνος – Αυγή: Η εφημερίδα «Αυγή» ανακοίνωσε, σήμερα, ότι θα κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου για ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η «Αυγή» σημειώνει ότι η ανάρτηση του κ. Μπογδάνου «προσβάλλει βάναυσα την ίδια την εφημερίδα που έχει διαρκές «μέτωπο» με τους ναζί και τον φασισμό, τους εργαζόμενους σε αυτήν και φυσικά τους αναγνώστες της». Σημειώνεται, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε ανάρτησή του συνδύασε το έμβλημα της νεοναζιστικής οργάνωσης με το λογότυπο της εφημερίδας προκειμένου να σχηματίσει το «Χρυσή Αυγή».

Η ανάρτηση Μπογδάνου

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής» δημιούργησε αίσθηση, αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια. Παράλληλα, άμα τη εμφανίσει του στα περίπτερα το βράδυ του Σαββάτου εξαπολύθηκε μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της εφημερίδας μας από δημοσιολογούντες, που κορυφώθηκε από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Στο «πανηγύρι» που επιχείρησαν να στήσουν αυτοί οι κύκλοι συμμετείχε, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ωστόσο αυτή τη φορά το μένος του για την «Αυγή» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σε επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε μονταρισμένη φωτογραφία στην οποία συνδύαζε το ναζιστικής έμπνευσης σήμα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με το σήμα της εφημερίδας μας. Φαίνεται μάλιστα πως συνόδευσε την ανάρτησή του με τη φράση «ίδιο μαγαζί», την οποία κατόπιν πιθανότατα αφαίρεσε. Η «Αυγή» θα κινηθεί νομικά εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς με την ανάρτησή του προσβάλλει βάναυσα την ίδια την εφημερίδα που έχει διαρκές «μέτωπο» με τους ναζί και τον φασισμό, τους εργαζόμενους σε αυτήν και φυσικά τους αναγνώστες της.

Η εφημερίδα μας έτσι επιθυμεί να μπει επιτέλους τέλος στην προσπάθεια ορισμένων να παρομοιάζουν την δημοσιογραφική εργασία και έρευνα με μια χαρακτηρισμένη από τη δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση, αλλά και να εξισώνουν τους δημοκρατικούς αγώνες και ευαισθησίες με την εγκληματική δράση μιας ναζιστικής συμμορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις