Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά – Δένδιας: «Η Τουρκία  ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά – Δένδιας: «Η Τουρκία  ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης»

Ελληνοτουρκικά - Δένδιας: Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, η Τουρκία  ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, ενάντια στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ελληνοτουρκικά – Δένδιας: Μετά το πέρας του Συμβουλίου εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις νέες τουρκικές προκλήσεις. Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, η Τουρκία  ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, ενάντια στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναλυτικά η δήλωση του: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο, σχετικά με τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελορίζου.

Εξήγησα επίσης το προφανές: ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή: Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία. Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Συνάντηση Ν. Δένδια με την ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας

Συνάντηση με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχάριεβα (Ekaterina Zaharieva) πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ευρωπαϊκά θέματα και οι περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Συνάντηση Ν.Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας

Συνάντηση με τον Εσθονό ομόλογό του είχε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Λευκορωσία, καθώς και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Εσθονίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1315603452807073792

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις