Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Brexit νέα: Ποια είναι τα μεγαλύτερα ”κενά” με την ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Brexit νέα: Ποια είναι τα μεγαλύτερα ”κενά” με την ΕΕ

Brexit νέα: Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας συνομίλησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο - Στους τομείς της αλιείας και των ισότιμων όρων ανταγωνισμού τα μεγαλύτερα κενά ανέφερε ο Τζόνσον

Brexit νέα: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ότι τις ερχόμενες ημέρες πρέπει να σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες για τη μετά Brexit εποχή μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να γεφυρωθούν “σημαντικά κενά”, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του. Ο Τζόνσον, που συνομίλησε με την Μέρκελ νωρίτερα σήμερα, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι “μολονότι η επίτευξη μιας συμφωνίας τις προσεχείς ημέρες θα είναι ευεργετική και για τις δύο πλευρές, η Βρετανία προετοιμάζεται επίσης να ολοκληρώσει τη μεταβατική περίοδο με όρους τύπου Αυστραλίας”.

“Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος τις προσεχείς ημέρες για να γεφυρωθούν τα σημαντικά κενά, κυρίως στους τομείς της αλιείας και των ισότιμων όρων ανταγωνισμού, μέσω της διαδικασίας των εντατικών συνομιλιών μεταξύ των επικεφαλής διαπραγματευτών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Αυστραλία δεν έχει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, συνεπώς η ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου με όρους τύπου Αυστραλίας ισοδυναμεί με μη συμφωνία.

Η δήλωση του Σαρλ Μισέλ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μιλώντας από το Δουβλίνο, τόνισε ότι οι συνομιλίες για συμφωνία έρχονται αντιμέτωπες με τη στιγμή της αλήθειας εντός των προσεχών ημερών. Μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, ο Μισέλ, προέτρεψε τη Βρετανία να ανοίξει όλα τα χαρτιά της στο τραπέζι, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται σαφήνεια για τη θέση της Βρετανίας. «Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας. Υπάρχει μόνο μία εβδομάδα πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» στις 15-16 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Μισέλ στους δημοσιογράφους. «Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη σαφήνεια και θα δούμε αν είναι δυνατόν να σημειωθεί πραγματική και συγκεκριμένη πρόοδος», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις