Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φρουτέμποροι -ληστές: Πλανόδιοι… μανάβηδες “ξάφριζαν” τα σπίτια
ΕΛΛΑΔΑ

Φρουτέμποροι -ληστές: Πλανόδιοι… μανάβηδες “ξάφριζαν” τα σπίτια

Φρουτέμποροι -ληστές: Οι πλανόδιοι…μανάβηδες, είχαν σχέδιο που ακολουθούσαν πιστά κάθε φορά που ξεκινούσε η διαδικασία της αγοράς.

Φρουτέμποροι -ληστές: Παρίσταναν τους φρουτέμπορους, διαλαλούσαν την πραμάτεια τους κι έτσι είχαν τη δικαιολογία που ζητούσαν να πλησιάζουν σπίτια υποψήφιων πελατών, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πάνε μέχρι τα μανάβικα και έβρισκαν τα φρούτα στην πόρτα του σπιτιού τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι πλανόδιοι…μανάβηδες, είχαν σχέδιο που ακολουθούσαν πιστά κάθε φορά που ξεκινούσε η διαδικασία της αγοράς. Ένας από την τριάδα απασχολούσε τον ηλικιωμένο κατά προτίμηση ιδιοκτήτη, λέγοντάς τους διάφορα, προκειμένου οι άλλοι δύο συνεργοί του να μπαίνουν κρυφά στο σπίτι και να το αδειάζουν από μετρητά και κοσμήματα! Ένα από τα προηγούμενα απογεύματα, η τριάδα των… μανάβηδων βρισκόταν στην Κηφισιά. Αφού προσέγγισαν οικία ηλικιωμένης με τη γνωστή μέθοδο, οι δύο μπήκαν στο σπίτι, δήθεν για να βοηθήσουν στη μεταφορά των φρούτων και εκεί σήκωσαν χρήματα, κοσμήματα και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων.

Η γυναίκα κατάλαβε την απάτη και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μετά από κινητοποίηση και με βάση τα χαρακτηριστικά που είχε δώσει η ηλικιωμένη, συνέλαβαν τον έναν από τους τρεις, ηλικίας 43 χρόνων και αναζητούν δύο συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων γνωρίζουν. Όπως προέκυψε από την έρευνα,  αναφέρει η Αστυνομία, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, τουλάχιστον από τις αρχές του Ιουλίου του 2020. «Όσον αφορά τη μεθοδολογία τους, κινούμενοι με τα οχήματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής σε υποομάδες, με το πρόσχημα πώλησης φρούτων, προσέγγιζαν οικίες που διαμένουν κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Στη συνέχεια ένα εκ των μελών απασχολούσε το θύμα, ενώ οι υπόλοιποι δίχως να γίνονται αντιληπτοί, εισέρχονταν εντός των οικιών και αφού ερευνούσαν επισταμένα όλους τους χώρους, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, αντικείμενα και κοσμήματα.

Οδηγός και τσιλιαδόρος

Έτερο μέλος που ήταν επιφορτισμένο με το ρόλο του οδηγού και του «τσιλιαδόρου», παρέμενε πλησίον του σημείου, εντός του οχήματος σε ετοιμότητα να τους ειδοποιήσει σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών». Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον πέντε περιπτώσεις. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζεται.

Δεν πάει καιρός, που μία γυναίκα στον Κολωνό, όπως είχε γράψει η Alphafreepress, oύτε λίγο ούτε πολύ, “πλήρωσε” φρούτα και λαχανικά, που συστήνουν οι γιατροί ως άμυνα του ανοσιοποιητικού στις μέρες του καλπάζοντος κορονοϊού, 16.000 ευρώ!

Τόσα, όπως ανέφερε η ίδια στην Αστυνομία, περιείχε ο φάκελος που είχε σε ένα σημείο του σπιτιού της και τον οποίο άρπαξε τεχνηέντως μια γυναίκα, η οποία ως… βοηθός του πλανόδιου… μανάβη, προσφέρθηκε να της μεταφέρει τα φρούτα και τα λαχανικά στο εσωτερικό του σπιτιού “για να μην κουραστεί”. Όταν το ζευγάρι των… οπωροπωλών, αποχώρησε, η άτυχη γυναίκα υπέστη πραγματικό σοκ, όταν  διαπίστωσε ότι ο φάκελος με τα χρήματα, που είχε στο σπίτι για συγκεκριμένη ανάγκη, είχε κάνει φτερά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις