NBA – Λεϊκερς: ΑντετοκούνCHAMP!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

NBA – Λεϊκερς: ΑντετοκούνCHAMP!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

NBA - Λεϊκερς: O Κώστας Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα παίχτης που κατέκτησε το πρωτάθλημα!

12.10.2020 | 22:12

NBAΛεϊκερς: Έγραψε ιστορία ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος, έγινε ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα παίχτης, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στο NBA. Μετά την κατάκτηση του τροπαίου από τους Λος Άντζελες Λέικερς απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ, ο Κώστας μπαίνει σε μία ξεχωριστή λίστα. Ο 22χρονος σέντερ έγινε πρωταθλητής καθώς ανήκει στο ρόστερ της ομάδας του Λος Άντζελες από την αρχή της σεζόν, ωστόσο αγωνιζόταν κυρίως στην θυγατρική τους ομάδα στην G-League. Ακολούθησε κανονικά την ομάδα στην “φούσκα” του Ορλάντο.

Έτσι, μετά την χθεσινή νίκη της, έγινε ο τρίτος Έλληνας, που παίρνει πρωτάθλημα στον μαγικό κόσμο του NBA. Ο πρώτος που το κατάφερε, ήταν ο Λου Τσιουρόπουλος την δεκαετία του 50’, ο οποίος, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τους Μπόστον Σέλτικς το 1957 και το 1959.  Την συνέχεια έκανε ο Κέρτ Ράμπις, που κατέκτησε 4 τίτλους με τους Λέικερς την δεκαετία του 80’ (1982 -1985 – 1987 – 1988). Ενώ, έχει περάσει και από την ΑΕΚ, όπου και έγινε γνωστός ως Ραμπίδης.

NBA – Λεϊκερς: Ο υπερήφανος Γιάννης

Ο Κώστας προστίθεται σε αυτή την λίστα με μοναδική διαφορά από τους προαναφερθέντες το γεγονός ότι γεννήθηκε στην χώρα μας. Μάλιστα, τον τίτλο πανηγύρισε έχοντας μαζί του τις σημαίες της Ελλάδας και της Νιγηρίας. Το σημαντικό κατόρθωμα σχολίασε και ο αδερφός του, Γιάννης Αντετοκούνμπο, δηλώνοντας περήφανος. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: “Συγχαρητήρια Κώστα, είμαι τόσο υπερήφανος!! Είσαι ένα Πρωταθλητής. Αυτός είναι ένας τρόπος εκπροσώπησης τόσο της οικογένειάς μας όσο και των χωρών μας”.

Δείτε ακόμη:

Βάζει τριφύλλι “στην καρδιά” ο Μαουρίσιο
Κλασικός μαραθώνιος σε μη κλασικές ατομικές διαδρομές
Σταθερή η κατάσταση του Πέκοβιτς – Διαψεύδει την «Telegraf» το περιβάλλον του
Exit mobile version