Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βούλτεψη Φύσσας: “Πιστεύω ότι πρέπει να αγιοποιηθεί”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη Φύσσας: “Πιστεύω ότι πρέπει να αγιοποιηθεί”

Βούλτεψη Φύσσας: «Πιστεύω ότι πρέπει να αγιοποιηθεί ο Φύσσας από την εκκλησία, γιατί καταφέραμε με τη θυσία του να μπει τέλος σε αυτό το πράγμα. Μην μου μιλάτε εμένα για τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη

Βούλτεψη Φύσσας: Την άποψη ότι η εκκλησία πρέπει να προχωρήσει στην αγιοποίηση του μουσικού Παύλου Φύσσα εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη.

Η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Kontra Channel τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω ότι πρέπει να αγιοποιηθεί ο Φύσσας από την εκκλησία, γιατί καταφέραμε με τη θυσία του να μπει τέλος σε αυτό το πράγμα. Μην μου μιλάτε εμένα για τη Χρυσή Αυγή».

Γαβράς: Επιτέλους δικαιοσύνη για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μίλησε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και τη δικαιοσύνη που αποδόθηκε για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα. Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, «επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη για την οικογένεια του Παύλου. Θα βρει το δίκιο της και όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό το ναζιστικό σύστημα που υπήρξε στην Ελλάδα έφερε στη Βουλή ανθρώπους που χαιρετούν ακόμη τον Χίτλερ. Με ιδέες τόσο ξεπερασμένες και τόσο τρομακτικές. Και πρέπει να συνεχιστεί μία παιδεία γιατί δεν γνωρίζουν οι νέοι τι ήταν ο ναζισμός, τι συνέβη με αυτούς τους ανθρώπους από την αρχή για αυτή τη κοινωνία».

Όπως τόνισε, η εκλογή της Χρυσής Αυγής ήταν ένα σοκ στην Ευρώπη γιατί «στη χώρα της δημοκρατίας βάλαμε στη Βουλή ναζιστές. Επιπλέον πρέπει να διδαχθεί η ιστορία μας επί Κατοχής. Ήταν τελείως αρνητική. Να διδαχθεί η Αντίσταση που έγινε. Δεν φαίνεται ότι έχει διδαχθεί για αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε πολλή δουλειά γιατί η γενική κατάσταση είναι πολύ αρνητική και αυτές οι λύσεις προτείνουν στην κοινωνία μας που δεν ξέρει καλά το παρελθόν, οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι καλές λύσεις. Και είδαμε στο παρελθόν που έφτασαν αυτές τις κλήσεις της άκρας δεξιάς και του ναζισμού».

Σχετικά με τη διαδήλωση έξω από τη δίκη της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι «η αληθινή Ελλάδα είναι αυτοί που κατέβηκαν στο δρόμο. Είναι η οικογένεια του Παύλου που θα υποφέρει αυτή η οικογένεια σε όλη της τη ζωή εξαιτίας των ναζιστών. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να είναι παραδειγματική γιατί λένε ότι είμαστε η χώρα της δημοκρατίας».

Δείτε ακόμη
Υποχθόνιος για Φύσσα: Ήταν πάντα νηφάλιος, υπέρμαχος της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης
“Δε θέλω να πεθάνουν, θέλω να τους δω να υποφέρουν” – Η Μάγδα Φύσσα, για το μοιραίο βράδυ
Πατέρας Φύσσα: Εμένα θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή
«Στη θέση της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να δικαστεί και να καταδικαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις