Ζαρούλια Βουλή – διορισμός: Είχε καταθέσει ψευδή δήλωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαρούλια Βουλή – διορισμός: Είχε καταθέσει ψευδή δήλωση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ζαρούλια Βουλή - διορισμός: Έκλεισε οριστικά η υπόθεση του διορισμού της συζύγου Μιχαλολιάκου.

10.10.2020 | 13:06

Ζαρούλια Βουλή – διορισμός: Η Βουλή ανακάλεσε το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στη θέση μετακλητού υπαλλήλου καθώς όπως αποδείχτηκε -από έρευνα που έγινε- είχε καταθέσει ψευδή δήλωση ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα! Μάλιστα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δόθηκε και το φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο ανακαλείται ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια, με βάση το παρακάτω έγγραφο της Βουλής. Η Βουλή θα στείλει στην αρμόδια εισαγγελία όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης, ενώ υπάρχει προβληματισμός για ποιο λόγο η αρμόδια Διεύθυνση της Βουλής δεν έκανε έλεγχο της αρτιότητας των εγγράφων που κατέθεσε η Ελενη Ζαρούλια.

Αρμόδιες πηγές της Βουλής δεν απέκλεισαν το γεγονός να επιβληθούν και κυρώσεις στους υπεύθυνους που όφειλαν να ελέγξουν τα έγγραφα της Ζαρούλια. Σύμφωνα με πληροφορίες στον φάκελο που εστάλη τόσο στο γενικό γραμματέα της Βουλής όσο και στον πρόεδρο της Βουλής για να υπογράψει τον διορισμό της, υπήρχε μόνο το ποινικό μητρώο της Ζαρούλια και όχι η δήλωση στην οποία ανέφερε ψευδώς ότι δεν διώκεται για κακούργημα η πλημμέλημα.

Τασούλας: Εγώ ζήτησα τον φάκελο της Ζαρούλια

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας μετά την ανάκληση του διορισμού και την δημοσίευση στο φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η ανάκληση αφορά το ελάττωμα του διορισμού. Βασίστηκε σε δήλωσή της ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού. Δεν υπήρξε διασταύρωση.
Η απόφαση ανάκλησης έχει κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Αθηνών. Όλοι ήξεραν για ποιον πρόκειται. Αυτό με προβληματίζει. Νόμιζαν ότι δεν είναι όλα τα αδίκηματα εμπόδιο στο διορισμό. Ο νόμος όμως λέει ότι εμπόδιο είναι όλα τα αδίκημα και κάποια κακουργήματα εφόσον υπάρχει βούλευμα”.

Ο κ. Τασούλας ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος ζήτησε το φάκελο και είδε την ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Προσθέσε ότι θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες για όλα όσα έγιναν από τις υπηρεσίες της Βουλής.

“Εγω ζήτησα το φάκελο. Και είδα την υπεύθυνη δήλωση. Και κατάλαβα ότι αυτό που δήλωσε δεν ισχύει. Όταν είδα την προφανως ψευδή δήλωση, ζήτησα από το Εφετείο το παραπεμπτικό βούλευμα. Και σήμερα το ανακάλεσα. Δεν μπορεί να μείνει έτσι. Μπορεί να επαναληφθεί. Θα αναζητήσω και τις ευθύνες γιατι δεν επισημάνθηκε ότι τελικώς είχε κώλυμα και κυρίως για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον τέτοια σοβαρή αστοχία. Από την πρώτη στιγμή δήλωσα ότι δεν πρόκειται να λάβει υπηρεσία. Σήμερα που έλαβα όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά προχώρησα στην νομική ανάκληση και έστειλα την υπόθεση στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω”.

Αν και ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως ο ίδιος δεν διανοείται ότι το όλο θέμα υπήρξε πολιτική παγίδα ωστόσο το αφήσει ανοιχτό λέγοντας ότι όλα θα ψαχτούν. “Τη Βουλή την εκπροσωπεί ο πρόεδρος, σε όλα και στις ευθύνες και στις μη ευθύνες. Οφείλω να ερευνήσω το θέμα όμως. Ούτε να επαναληφθεί πρέπει, ούτε να μην μάθουμε πως δεν ψάχτηκε η ψεύτικη δήλωση περί μη ύπαρξης διορισμού. Δεν διανοούμαι ότι ήταν παγίδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το ψάξουμε”.

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαρχής παράνομος ο διορισμός Ζαρούλια–Έκθετη η ΝΔ που συνεχίζει το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών

“Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισσας Ζαρούλια ως μετακλητής ήταν εξαρχής παράνομος, εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: “Οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή”.

“Είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και “πάγωσε” μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία”. Τέλος, ζητά απαντήσεις από τη ΝΔ “που συνεχίζει να ξεπλένει μέχρι και στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ποινών τους χρυσαυγίτες”.

Ελένη Ζαρούλια: Η «σιδηρά κυρία» της οργάνωσης
Exit mobile version