Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία: Φυλάκιση 30 ημέρων σε μέλος των Pussy Riot για αντι-φιέστα στα γενέθλια του Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Φυλάκιση 30 ημέρων σε μέλος των Pussy Riot για αντι-φιέστα στα γενέθλια του Πούτιν

Ρωσία: Οι ακτιβιστές άνοιξαν σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου έξω από τα κτίρια της FSB, την έδρα της προεδρίας.

Ρωσία: Το ρωσικό συγκρότημα Pussy Riot είναι γνωστό πως δεν τρέφει και μεγάλη συμπάθεια για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον τελευταίο να ανταποδίδει τα… συναισθήματα. Αυτή τη φορά δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε στον Αλεξάντρ Σοφέγεφ, μέλος του συγκροτήματος, ποινή φυλάκισης 30 ημερών επειδή παραβίασε τη νομοθεσία περί διοργάνωσης δημόσιων εκδηλώσεων, μεταδίδει ο ιστότοπος OVD- Info. Το δικαστήριο θεώρησε ως δημόσια μαζική εκδήλωση την δράση των Pussy Riot η οποία διοργανώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μετά την εκδήλωση άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, που συστήθηκαν ως άνδρες του τμήματος ποινικής δίωξης, συνέλαβαν δύο μέλη του συγκροτήματος, τους Βασίλι Αντριάνοφ και την Ελιζαμπέτα Ντιντερίχ, τους οποίους ωστόσο άφησαν ελεύθερους με την προϋπόθεση να παρουσιασθούν στις αρχές για την σύνταξη πρωτοκόλλου που αφορά στην παραβίαση της νομοθεσίας περί διεξαγωγής συγκεντρώσεων. Επίσης συνελήφθη η γνωστή ακτιβίστρια των Pussy Riot Μαρία Αλιόχινα με την ίδια κατηγορία.

Σημαίες έξω από τα γραφεία της FSB

Στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα των γενεθλίων του Βλαντίμιρ Πούτιν, τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot άνοιξαν σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου έξω από τα κτίρια της FSB, την έδρα της ρωσικής προεδρίας, του Ανώτατου Δικαστηρίου, του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Εσωτερικών. Αιτήματά του ήταν η νομιμοποίηση της συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου και η διεξαγωγή έρευνας για τις δολοφονίες και απαγωγές ατόμων της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ στην Τσετσενία.

Pussy Riot members arrested after their recent protest action – raising rainbow pride flags to mark Putin’s 68th birthday. The flags appeared at the beginning of working day at the headquarters of FSB (ex KGB), Putin’s presidential administration, Supreme Court, Ministry of Culture and Police. Pussy Riot said the rainbow flags were birthday presents for the president. They were gifted as symbols of the “lack of love and freedom” in Russia. This is a video Maria Alyokhina’s arrest – right in the entrance to TV Rain, just before her scheduled TV interview

Julkaissut PussyRiot Torstaina 8. lokakuuta 2020

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις