Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υποχθόνιος – Φύσσας: Τον σκότωσαν γιατί ήταν αντιφασίστας
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχθόνιος – Φύσσας: Τον σκότωσαν γιατί ήταν αντιφασίστας

Υποχθόνιος - Φύσσας: «Τον είχα βάλει στόχο και τον παρακολουθούσαν» είπε ο πρώην συνεργάτης του δολοφονηθέντα μουσικού

Υποχθόνιος – Φύσσας: «Ο Παύλος Φύσσας έχει δικαιωθεί και αυτό φαίνεται και στην εικόνα της μητέρας του, όταν βγαίνει από το δικαστήριο μετά την απόφαση», δήλωσε ο γνωστός ράπερ, Υποχθόνιος, που είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τον καλλιτέχνη που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013. «Ο λόγος που τον δολοφόνησαν ήταν επειδή ήταν γνωστός αντιφασίστας», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ο «Υποχθόνιος».

«Ήταν στόχος, ξέρω ότι τον παρακολουθούσαν και τελικά πέτυχαν τον σκοπό τους, ήταν συγκεκριμένος ο στόχος», επεσήμανε. Καταλήγοντας, ο «Υποχθόνιος» μίλησε και για τα στοιχεία του χαρακτήρα του Παύλου Φύσσα: «Ήταν ένας άνθρωπος πάντα νηφάλιος, πάντα με τη λογική και τη σκέψη, ήταν φιλειρηνικός, ήταν υπέρμαχος της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης».

Χρυσή Αυγή: Την Δευτέρα οι ποινές – Τι γίνεται με τα ελαφρυντικά

Η ώρα των ποινών φτάνει για τα μέλη της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ειδικότερα, τη Δευτέρα το πρωί μετά από τρεις συνεδριάσεις το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του για το εάν πρέπει να αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα υπόλοιπα μέλη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η εισαγγελέας της έδρας έχει εισηγηθεί την απόρριψη όλων των αιτημάτων περί ελαφρυντικών των καταδικασθέντων πλην ενός που ωστόσο δεν αφορά τα μέλη του πρώην πολιτικού συμβουλίου της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την ανακοίνωση της κρίσης του Δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά, το δικαστήριο θα εισέλθει στο κρίσιμο ζήτημα των ποινών. Για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για εγκληματική οργάνωση βρίσκονται αντιμέτωπα με την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των 15 ετών. Το χρονικό πλαίσιο ωστόσο έκδοσης της απόφασης δεν είναι σαφές καθώς υπάρχουν συνεχείς ανατροπές στο χρονοδιάγραμμα.

Δείτε ακόμη
«Στη θέση της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να δικαστεί και να καταδικαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ»
Ρουβάς: “Δεν ακολουθούσα μόνο τον Κασιδιάρη” – Πολάκης: “Τα θέλει ο οργανισμός σου”
Τραγική φιγούρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Το “ευχαριστώ” του πατέρα του Λουκμάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις