Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – Ρολάν Γκαρός: Αγγιξε το τέλειο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – Ρολάν Γκαρός: Αγγιξε το τέλειο

Τσιτσιπάς - Ρολάν Γκαρός: Θαυμασμός για τον Σέρβο από τον Ελληνα άσο των κορτ που μίλησε για το χθες, το αύριο, το γαλλικό γκραν σλαμ και το “Νόλε”

ΤσιτσιπάςΡολάν Γκαρός: Λίγο μετά την ήττα του από τον Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Roland Garros ο Στέφανος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νόλε. Τόνισε πως είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος, που έχει αντιμετωπίσει στην ζωή του και πως έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Ενώ, δεν έκρυψε την απογοήτευση του από το αποτέλεσμα. Ακόμα, αναφέρθηκε σε μερικά πράγματα, που δεν του βγήκαν στο παιχνίδι και τόνισε πως έπρεπε να είχε αγωνιστεί με το δικό του στυλ. Ενώ, ξεκαθάρισε πως έχει ωριμάσει και έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. 

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Το σίγουρο είναι ο Νόβακ άγγιξε σχεδόν το τέλειο. Ειλικρινά, είναι απίστευτο το στιλ παιχνιδιού του. Με εμπνέει πολύ να βγω έξω, να δουλέψω και να προσπαθήσω να φτάσω αυτή την τελειότητα, την ικανότητα να έχω τα πάντα στο κορτ. Αισθάνομαι χαρούμενος και την ίδια ώρα λυπημένος. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα για μένα. Ο Νόβακ έδειξε για μία ακόμα φορά πόσο εκπληκτικός αθλητής είναι καθώς και την ικανότητά του στο κορτ. Ήταν δύσκολο για μένα να παίξω εναντίον του. Νομίζω πως είναι ένας από τους δυσκολότερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή μου. Έχω τεράστιο σεβασμό προς αυτόν. Με δυσκόλεψε πάρα πολύ στο κορτ».

Τσιτσιπάς – Ρολάν Γκαρός: “Μακαρι νωρίτερα”

Τσιτσιπάς – Ρολάν Γκαρός: Ενώ o Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στην ανατροπή: «Είχα ένα εντυπωσιακό comeback στο ματς. Μακάρι κάποια πράγματα να τα είχα κάνει νωρίτερα. Ένιωθα σαν να διαλυόμουν. Δοκίμασα κάποια πράγματα στην προπόνηση και έπειτα επιχείρησα να τα εφαρμόσω στο ματς για πρώτη φορά. Μακάρι να μην είχα δοκιμάσει αυτά τα πράγματα και να έμενα στο συνηθισμένο και βασικό τρόπο στο πώς ένιωθα τη μπάλα για να επιβληθώ στο ματς. Αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος από την πλευρά μου που το έκανα για δύο διαδοχικά σετ. Έπειτα άλλαξα τρόπο παιχνιδιού. Ήταν ένα ωραίο comeback σε ένα διάστημα που έπαιξα και καλό τένις. Στο πέμπτο σετ πιστεύω ότι δεν ήταν έτοιμο το σώμα μου. Σωματικά δεν ήμουν εκεί».

Στάθηκε στο πόσο έχει ωριμάσει: «Ήμουν ακόμα παιδί και τώρα οδεύω στο να γίνω έφηβος. Έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης μου, έχω ωριμάσει. Χάρη στους ανθρώπους που είναι γύρω μου, έχω μεγαλώσει. Έχω κερδίσει εμπειρία και έχω βελτιωθεί στον τομέα της φυσικής κατάστασης ενώ διαβάζω καλύτερα τα παιχνίδια. Επιπλέον, είναι 100% βέβαιο πως είμαι τώρα πιο χαλαρός στο κορτ. Είδα τον εαυτό μου σε videos πριν από 2-3 χρόνια και παρατηρώ πως τώρα έχω ωριμάσει, υπό την έννοια πως είμαι περισσότερο ήρεμος και παρατηρητικός στο κορτ».

Τσιτσιπάς – Ρολάν Γκαρός: “Καλό μάθημα η ήττα”

Ενώ, τέλος ο Ελληνας τενίστας δήλωσε: «Εάν δεν ήθελα τόσο να νικώ δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Δεν θα ήμουν μέρος της Ακαδημίας Τένις του Μουράτογλου. Δεν θα ήμουν διάσημος στη χώρα μου. Ουδείς θα με ήξερε. Όλα έχουν να κάνουν με τις νίκες, τις επιτυχίες, με τον τρόπο που βρίσκει κάποιος να κερδίζει παιχνίδια. Δεν θα έβγαζα χρήματα από το τένις. Δεν ξέρω τι θα έκανα, αλλά το τένις δεν θα ήταν κομμάτι της ζωής μου. Μέσα από τις νίκες έχω κερδίσει πολλά, χωρίς αυτές δεν θα είχα τους χορηγούς μου. Χωρίς τις νίκες δεν θα ταξίδευα σε όλο τον κόσμο. Όταν χάνεις σε κρατάει στο ίδιο μέρος και εγώ σιχαίνομαι να μιλάω. Φυσικά, πιστεύω ότι σιχαίνονται όλοι τις ήττες, είναι παράξενο εάν δεν τις σιχαίνεσαι. Φαντάζομαι όμως πως η ήττα είναι ένα καλό μάθημα, με τη ζωή να σου βάζει stop σε αυτά που κάνεις. Μπορείς να πατήσεις πάνω αυτό για να γίνεις καλύτερος και πιο δυνατός».

Στέφανος Τσιτσιπάς

Δείτε ακόμη:

Αποκλείστηκαν στα πέναλτι Βοσνία, Ισραήλ και Ιρλανδία
Ορίστηκε το ΟΑΚΑ ως η έδρα του επόμενου τελικού κυπέλλου
Το όνομα του “λατρεμένου” Γιόσου στο τραπέζι για τον ΠΑΟ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις