Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκουρλέτης για Κοντονή: “Έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης για Κοντονή: “Έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ”

Σκουρλέτης για Κοντονή: Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στον Σταύρο Κοντονή σημείωσε πως το να λες τον ΣΥΡΙΖΑ "σταλινική αριστερά", είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ.

Σκουρλέτης για Κοντονή: Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση, σε συνέντευξή του, στο μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις ποινές των καταδικασμένων της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σημείωσε ότι με αυτά που είπε ο κ. Κοντονής, εκ των πραγμάτων και με δική του επιλογή ήρθε σε απόλυτη ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε μόνος του, ενώ συμπλήρωσε ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση τυπικά δεν έχει γίνει καμία διαγραφή.

“Η σχέση αυτή προσδιορίζεται πια από τις πολιτικές θέσεις που υποστήριξε”. “Το να λες ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, “σταλινική αριστερά”, είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ. Άρα μιλάμε για μια εκρηκτική, ολέθρια σχέση”, τόνισε. Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επικοινωνία του Σταύρου Κοντονή με τον Αλέξη Τσίπρα πριν τρεις ημέρες, ο κ. Κοντονής δεν έθεσε ποτέ αυτούς τους προβληματισμούς που είπε δημόσια, ούτε απευθύνθηκε σε κάποιο όργανο του κόμματος.

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές και για τον χρόνο που επέλεξε να προχωρήσει σε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Κοντονής, δηλαδή μια ημέρα μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μια κορυφαία στιγμή για την Δημοκρατία στην Ευρώπη και μετά την μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ελλάδα από το ’74 και μετά.

Δεν γράφηκε για τη Χρυσή Αυγή ο Ποινικός Κώδικας

Ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε και για τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να υπενθυμίζει πως ο Σταύρος Κοντονής δεν διαφοροποιήθηκε κατά την ψήφισή του στη Βουλή. Τόνισε ακόμη πως ο Ποινικός Κώδικας δεν γράφτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γράφτηκε για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Εξήγησε ότι πρόκειται για έναν κώδικα που παρουσιάζεται στη Βουλή ως σύνολο και δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτόν παρά μόνον εκ των υστέρων, μετά την ψήφισή του.

Είπε επίσης ότι λόγω εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να κάνει απαραίτητες αλλαγές και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για υποκρισία, καθώς όπως είπε, οι παρεμβάσεις της στον Ποινικό Κώδικα δεν άλλαξαν τις επίμαχες διατάξεις, αλλά υποθέσεις μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις