Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λαγός ευρωβουλή – Χρυσή Αυγή: Επιστολή Βέμπερ σε Σασόλι – Ζητά τη λήψη μέτρων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγός ευρωβουλή – Χρυσή Αυγή: Επιστολή Βέμπερ σε Σασόλι – Ζητά τη λήψη μέτρων

Λαγός ευρωβουλή - Χρυσή Αυγή: Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, με επιστολή του αναφέρεται στη συμπεριφορά και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Λαγός κατά της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου

Λαγός ευρωβουλή – Χρυσή Αυγή: Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, με την οποία ζητεί τη λήψη μέτρων, απέστειλε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, χαρακτηρίζοντας αξιοθρήνητη τη συμπεριφορά του Γιάννη Λαγού σε βάρος της ευρωβουλευτού Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο κ. Βέμπερ ζητεί από τον κ. Σασόλι να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, βάσει του κανονισμού της Ευρωβουλής. Όπως αναφέρει ο κ. Βέμπερ, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 6 Οκτωβρίου 2020, στο επίκεντρο των οποίων βρισκόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης Λάγος απευθύνθηκε δημόσια στην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. με προσβλητικά σχόλια.

Ο Γ. Λαγός έκανε λόγο για πολιτική «συνωμοσία εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής», ενώ επιπλέον, όπως τονίζεται στην επιστολή, στην ομιλία του στην Ολομέλεια στις 5 Οκτωβρίου 2020, ο Γ. Λάγος κατηγόρησε τον ομιλητή της ευρωομάδας του ΕΛΚ ότι «χλευάζει τη Δημοκρατία» και χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, «πολιτικό απόβρασμα» για τον ρόλο του προκειμένου να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη η Χρυσή Αυγή.

Τι αναφέρει η επιστολή Βέμπερ

Όπως υπογραμμίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, αυτές οι αναφορές υπερέβησαν τα όρια του υπεύθυνου πολιτικού λόγου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Συμπληρώνει δε ότι η συμπεριφορά του ευρωβουλευτή γίνεται ακόμη πιο ανάρμοστη στον απόηχο της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία καταδίκασε τον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής –και τον Γ. Λαγό- για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ανέκαθεν αποφασισμένο να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνδέεται με τις αξίες του Οίκου μας. Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 175 του Κανονισμού, σας ζητώ να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά να μην επαναληφθεί ξανά», καταλήγει ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις