Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο με μετανάστες Καβάλα: Νεκρός, τραυματίες, συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο με μετανάστες Καβάλα: Νεκρός, τραυματίες, συλλήψεις

Τροχαίο με μετανάστες Καβάλα: Ένας νεκρός και 9 τραυματίες λοιπόν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος το οποίο συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου 2020 στην παλιά Εγνατία Καβάλας-Θεσσαλονίκης

Τροχαίο με μετανάστες Καβάλα: Σκηνές του ακήρυκτου «πολέμου» των ελληνικών Αρχών κατά των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, που εκτυλίσσονται στα βόρεια και ανατολικά της χώρας, κόβουν την ανάσα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε ένα σημείο του οδικού δικτύου της Καβάλας, ένα αυτοκίνητο που μετέφερε παράτυπους μετανάστες τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από πρόσκρουση σε μάντρα με τους επιβαίνοντες να αναζητούνται στις γύρω περιοχές, ενώ ένα δεύτερο ανετράπη με αποτέλεσμα έναν νεκρό και εννέα τραυματίες. Τις ίδιες ώρες η Αστυνομία ανακοίνωνε ότι είχε συλλάβει δώδεκα συνολικά διακινητές παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα. Ένας νεκρός και 9 τραυματίες λοιπόν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος το οποίο συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου 2020 στην παλιά Εγνατία Καβάλας-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Σαρακήνας, όταν ένα αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε μετανάστες εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων. Στο σημείο του δυστυχήματος, έσπευσαν η Αστυνομία και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων. Λίγο νωρίτερα, η κάμερα είχε καταγράψει τη φωτιά που είχε ξεσπάσει που είχε ξεσπάσει σε ένα αυτοκίνητο κυκλώματος διακινητών, κοντά στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος. Το αυτοκίνητο αυτό τυλίχτηκε στις φλόγες όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχό του και προσέκρουσε σε μάντρα. Διακινητές και παράτυποι μετανάστες πρόλαβαν να πεταχτούν έξω και να χαθούν στις γύρω περιοχές, αναζητούμενοι από αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως προαναφέρθηκε, τις ίδιες ώρες, η Αστυνομία ανακοίνωνε τη σύλληψη δώδεκα διακινητών παράτυπων μεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους Έλληνες, οι οποίοι συνεργάζονται ανοιχτά με τα κυκλώματα διακινητών που δρουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ροδόπη, Καβάλα, Ορεστιάδα

Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομία αναφέρει, ότι οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν σε μία μόλις ημέρα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Καβάλας και Ορεστιάδα. Οι δέκα ημεδαποί και δύο αλλοδαποί. Όλοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, στο νομό Ροδόπης και την Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους οκτώ ημεδαπούς διακινητές, διότι, επιβαίνοντες σε τέσσερα οχήματα (τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αγροτικό αυτοκίνητο) μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο Κοπτερό Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Τρεις μη νόμιμοι μετανάστες

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Στην τέταρτη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Χαλκερού Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Λεπτοκαρυάς Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις