Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οικονόμου – Χρυσή Αυγή: Σκληρή δήλωση από τον συνήγορο των Αιγυπτίων αλιεργατών
ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου – Χρυσή Αυγή: Σκληρή δήλωση από τον συνήγορο των Αιγυπτίων αλιεργατών

Οικονόμου - Χρυσή Αυγή: Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν το δικαστήριο να ανακοινώνει την απόφαση επί των ελαφρυντικών για τους καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες το απόγευμα της Παρασκευής, τελικά η συνεδρίαση διεκόπη για το πρωί της Δευτέρας.

Οικονόμου – Χρυσή Αυγή: Με μια πολύ σκληρή δήλωση, σχολίασε ο συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών, Θανάσης Καμπαγιάννης, τα όσα είπε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, περί εμμονής της στην αρχική της τοποθέτηση, δηλαδή, όταν είχε προτείνει, τον περασμένο Δεκέμβριο την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για τα αδικήματα περί συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, πλην Ρουπακιά, ο οποίος είχε ομολογήσει τη δολοφονία Φύσσα.

Ο Θ. Καμπαγιάννης δήλωσε τα εξής: «Δήλωση της εισαγγελέως από την έδρα στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης όσον αφορά τα ελαφρυντικά: “Μένω πιστή στην πρότασή μου (σσ: για την απαλλαγή των κατηγορουμένων), δεν λιγοψύχησα, αλλά δεν μπορώ και να αγνοήσω τη δικαστική απόφαση”. Η ιστορία θα το γράψει: η εισαγγελική αρχή στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνδέθηκε, μέχρι τέλους, με την μαυρίλα της ναζιστικής εγκληματικής βίας. Πρόκειται για στίγμα που εγγράφεται ανεξίτηλα στον πυρήνα του κράτους και θα το ακολουθεί για πάντα».

Χρυσή Αυγή: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά των καταδικασθέντων

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν το δικαστήριο να ανακοινώνει την απόφαση επί των ελαφρυντικών για τους καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες το απόγευμα της Παρασκευής, τελικά η συνεδρίαση διεκόπη για το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα ανακοινωθεί. Το μεσημέρι της Παρασκευής, ολοκληρώθηκαν μετά από δύο ημέρες οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά που ζητούν οι εντολείς τους και το δικαστήριο διέκοψε για να ανακοινωθεί η απόφασή του επί των σχετικών αιτημάτων των κατηγορουμένων, στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Τόσο κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας όσο και τις δύο προηγούμενες, οι πρώην βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έριξαν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τα τελευταία τους νομικά όπλα για να μειώσουν τις ποινές, με τους συνηγόρους τους να επικαλούνται εκτός του σύννομου βίου και άλλα επιχειρήματα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί των ελαφρυντικών, το δικαστήριο θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που είναι οι ποινές, οι οποίες θα επιβληθούν σε όσους κρίθηκαν ένοχοι με ή χωρίς ελαφρυντικά. Αρχικά, τον λόγο θα λάβει η εισαγγελέας για να προτείνει ποινές και μετά θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα διασκεφθεί και θα ανακοινώσει την απόφασή του επί των ποινών.

Ακολούθως, οι δικαστές πρέπει να αποφασίσουν και για τον αν θα χορηγήσουν ή όχι αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που θα επιβάλλουν σε όσους έκριναν ενόχους μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Για να γίνει αυτό απαιτείται και πάλι πρόταση από την εισαγγελέα αλλά και αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αυλαία στη δίκη μπορεί να πέσει ακόμη και την ερχόμενη Τετάρτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις