Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δηλητηριάσεις σκύλων – Έδεσσα: Έντονες αντιδράσεις για το φαινόμενο
ΕΛΛΑΔΑ

Δηλητηριάσεις σκύλων – Έδεσσα: Έντονες αντιδράσεις για το φαινόμενο

Δηλητηριάσεις σκύλων - Έδεσσα: Μέσα σε διάστημα 6 μηνών, τουλάχιστον 24 σκύλοι βρέθηκαν δηλητηριασμένοι από φόλες

Δηλητηριάσεις σκύλων – Έδεσσα: Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Έδεσσας καθώς, μέσα σε διάστημα 6 μηνών, τουλάχιστον 24 σκύλοι βρέθηκαν δηλητηριασμένοι από φόλες. Πρόκειται για αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα που βρέθηκαν νεκρά σε κεντρικά σημεία της πόλης και κυρίως στο πάρκο Κιουπρί. Οι κάτοικοι έχουν σοκαριστεί όχι μόνο από τη βαναυσότητα της πράξης αλλά και από το γεγονός ότι οι δράστες προφανώς λειτουργούν βάσει ενός καλά οργανωμένου και παρατεταμένου σχεδίου.

«Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Στο παρελθόν μπορεί να είχαμε κάποια μεμονωμένα περιστατικά σε κάποια γειτονιά με ένα θύμα για παράδειγμα, που θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι ο δράστης ήταν κάτοικος της περιοχής. Τώρα όμως το θέμα έχει ξεφύγει», δήλωσε στο ThessToday.gr η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Έδεσσας Κατερίνα Καλτσά. Το φαινόμενο των δηλητηριάσεων είχε ξεκινήσει από την 1η Απριλίου 2020 και μέχρι και 1η Οκτωβρίου συνεχιζόταν, με 24 σκυλιά να βρίσκουν τραγικό θάνατο. «Τα σκυλιά αυτά ζούσαν χρόνια ολόκληρα στην Έδεσσα. Κάποια 5 χρόνια, κάποια ακόμη και 7 χρόνια. Ήταν με τα τσιπάκια τους, εμβολιασμένα, με βιβλιάρια» αναφέρει η κα Καλτσά χαρακτηρίζοντας τα ως «μέλη της κοινωνίας της Έδεσσας». Τα 22 ήταν αδέσποτα, εκ των οποίων δυο πρόσφατα εγκαταλελειμμένα και τα 2 δεσποζόμενα, σύμφωνα με την ίδια.

Συνάντηση δημάρχου – ΕΛΑΣ – Φιλοζωικής

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου με τη Φιλοζωική Έδεσσας και τη διοίκηση της Αστυνομίας, με αφορμή τους συνεχείς θανάτους, ώστε «να υπάρξει συντονισμός και λήψη μέτρων για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, που δεν τιμάει την πόλη και τους πολίτες της», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη.

«Συντονίσαμε τη δράση μας με τη Φιλοζωική και την Αστυνομία προκειμένου να σταματήσει το απαράδεκτο και καταφανώς καταδικαστέο φαινόμενο με τις φόλες στα αδέσποτα σκυλιά. Αποφασίσαμε να γίνει εκτεταμένος έλεγχος σε όλα τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης και τσιπάρισμα όσων δεν είναι τσιπαρισμένα. Επίσης, συνίσταται στους κατόχους δεσποζόμενων σκύλων να τηρούν το νόμο που προβλέπει την βόλτα των σκύλων με λουρί, για την ασφάλεια ανθρώπων και ζώων, αλλά και τη συλλογή των περιττωμάτων τους», δήλωσε ο δήμαρχος Έδεσσας. «Από την πλευρά του Δήμου Έδεσσας πραγματοποιούνται όλες οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος για τα αδέσποτα ζώα και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων, τόσο μέσα από τις αρμοδιότητες που έχουμε όσο και μέσα από τη συνεργασία μας με τις φιλοζωικές οργανώσεις και την Ελληνική Αστυνομία», κατέληξε ο κ. Γιάννος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις