Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιαννακόπουλος – συνέντευξη: DPG χείμαρος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιαννακόπουλος – συνέντευξη: DPG χείμαρος

Γιαννακόπουλος - συνέντευξη: Μίλησε για όλους και όλα - Τι είπε για ΠΑΟ, Σπανούλη, Euroleague, τη διαδοχή στο τριφύλλι

Γιαννακόπουλοςσυνέντευξη: Αποκαλυπτικός ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.  Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε  τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην εκπομπή «Tik Talk» του Αντώνη Σρόιτερ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πωληθεί η ομάδα μέσα στο 2020.  Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στο «τριφύλλι» αλλά και στους λόγους, που έφυγε. Ακόμα, μίλησε για τους Διαμαντίδη και Αλβέρτη και το έργο που ανέλαβαν. Μίλησε για παίχτες σημαίες της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Σπανούλη, λέγοντας πως υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Τέλος, στάθηκε στον Ολυμπιακό και τόνισε: «η αντιπαλότητα μένει στις τέσσερις γραμμές». Μάλιστα, ανέφερε πως ήταν λάθος η απόφαση των Πειραιωτών να αγωνιστούν στην Α2.

Πιο συγκεκριμένα, όσα δήλωσε για το «τριφύλλι» και την απόφαση του να αποχωρήσει: «Όταν αποφάσισαν ο πατέρας μου κι ο θείος μου να σταματήσουν, ήταν υποχρέωσή μου να ασχοληθώ με την ομάδα. Ζήσαμε συγκινήσεις έντονες, αλλά ήταν ένας κύκλος που έπρεπε να κλείσει. Στον Παναθηναϊκό ένιωθα μόνος, είναι δύσκολο να βάζεις τόσα χρήματα. Ενδεχομένως να μη μπορούσα κιόλας να βάζω τόσα χρήματα σε τέτοιες εποχές. Το οικονομικό είναι το ένα κομμάτι, το άλλο είναι ότι ένιωθα μόνος. Ασχολιόμουν με την Ευρωλίγκα, με τη διαιτησία, με τον Ολυμπιακό, πάλευα μόνος μου. Για την ΚΑΕ, γίνονται συζητήσεις. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, θα μου επιτρέψετε να μη μπω σε λεπτομέρειες. Ίσως να έχουμε κάποια αλλαγή μέσα στο 2020, μέσα στο 2021».

Γιαννακόπουλος – συνέντευξη: Αλβέρτης ο ενας

Αναφορικά με πιθανή επιστροφή του στα διοικητικά του ΠΑΟ ο Γιαννακόπουλος είπε: «Στα 45 μου έχω μάθει ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει σκέψη για επιστροφή μου. Δυστυχώς τα έσοδα στη EuroLeague είναι πενιχρά και αναγκαστικά πρέπει να βάζεις κάθε χρόνο χρήματα. Διαμαντίδης και Αλβέρτης είναι σημαίες, έχουν ζήσει τα πάντα στον Παναθηναϊκό, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουν στο έργο τους. Ποτέ δεν μπήκαμε στη διαδικασία να μετράμε χρήματα, κάποια στιγμή όμως ο Μιχάλης Γεωργαντής μου είπε ότι έχουμε βάλει από την τσέπη μας 450 εκατομμύρια».

Για τους μεγάλους αθλητές που πέρασαν από την ομάδα: «Ο μεγαλύτερος παίκτης που πέρασε από την ομάδα ήταν ο Ντόμινικ Γουίλκινς, σαν αθλητής αγαπημένος μου ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και σαν άνθρωπος ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ήταν ψυχούλα, άνθρωπος με χιούμορ, οικογενειάρχης, ένας ωραίος τύπος. Η σχέση με τον πατέρα μου, ήταν μια σχέση λατρείας μέχρι τη μέρα που έφυγε. Είναι το ίνδαλμά μου, πάντα έβρισκε χρόνο για την οικογένειά του και για τον Παναθηναϊκό».

Γιαννακόπουλος – συνέντευξη: Για τον VSpan

Ο DPG, μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Σπανούλη και στον Ολυμπιακό, λέγοντας: «Με τον Σπανούλη υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός, έχει 5-6 παιδιά, οπότε… Και με τον Παπανικολάου συναντήθηκα τυχαία το καλοκαίρι, καθίσαμε, τα είπαμε, ήπιαμε έναν καφέ. Η αντιπαλότητα μένει στις τέσσερις γραμμές. Ο Ολυμπιακός πήγε από επιλογή στην Α2, είναι από τα μεγαλύτερα σωματεία της Ελλάδας, έπρεπε να είναι στην Α1. Θεωρώ ότι έκαναν μεγάλο λάθος, δεν είναι εκεί η θέση του».

Δείτε ακόμη:

Αποκλείστηκαν στα πέναλτι Βοσνία, Ισραήλ και Ιρλανδία
Ορίστηκε το ΟΑΚΑ ως η έδρα του επόμενου τελικού κυπέλλου
Το όνομα του “λατρεμένου” Γιόσου στο τραπέζι για τον ΠΑΟ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις