Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Euro 2021 – Play off: Εκτός η Βοσνία!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euro 2021 – Play off: Εκτός η Βοσνία!

Euro 2021 - Play off: Αποκλείστηκε από την Βόρεια Ιρλανδία στα πέναλτι - Διπλό στην παράταση επί της Νορβηγίας η Σερβία

Euro 2021Play off: Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε η Σερβία, η οποία, νίκησε με 2-1 την Νορβηγία εκτός έδρας. Έτσι, πήρε την πρόκριση στον τελικό και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Γιούρο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν μαγκωμένες και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη ενέργεια και ήταν πιο απειλητικοί. Έκαναν φάσεις αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο β’ μέρος, ο ρυθμός ήταν πιο δυνατός και το παιχνίδι είχε περισσότερη ένταση. Οι Σέρβοι συνέχισαν να απειλούν και κυνήγησαν το γκολ. Οι Νορβηγοί είχαν την κατοχή αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Στο 81’ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έκανε το 0-1, ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο παιχνίδι. Οι Νορβηγοί κατάφεραν να απαντήσουν και ισοφάρισαν στο 88’ με τον Νόρμαν. Στο πρώτο μέρος της παράτασης οι Σέρβοι μπήκαν για να τελειώσουν την «δουλειά». Στο 102’ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ και έκανε το 1-2. Στο δεύτερο μέρος της παράτασης οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα.

Euro 2021 – Play off: Σοκ στη Βοσνία

Euro 2021 – Play off: Ματς για γερά νεύρα στο Σαράγεβο. Η Βοσνία ήρθε ισόπαλη στο 1-1 απέναντι στην Βόρεια Ιρλανδία. Όμως, οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση στον τελικό με 3-4 στα πέναλτι. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Βόσνιους να μπαίνουν δυνατά και να ανοίγουν γρήγορα το σκορ. Στο 13’ ο Κρούνιτς έκανε το 1-0. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος και υπήρχαν αρκετές φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο β’ μέρος, η Βόρεια Ιρλανδία μπήκε δυνατά και είχε ευκαιρίες για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 53’ ο ΜακΓκιν έκανε το 1-1. Στην συνέχεια υπήρχαν αρκετές φάσεις εκατέρωθεν και θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί κάποιο ακόμα γκολ. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Στο πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και προσπάθησαν να πάρουν το προβάδισμα. Όμως, οι δυο άμυνες ήταν καλά κλεισμένες. Στο δεύτερο μέρος της παράτασης, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους και έτσι το ματς κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί η Βόρεια Ιρλανδία ήταν πιο εύστοχη και κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 3-4.

Στα άλλα παιχνίδια της βραδιάς, η Βουλγαρία ηττήθηκε με 1-3 από την Ουγγαρία (Γιόμοφ 89’ – Όρμπαν 17’, Κάλμαρ 47’, Νίκολιτς 75’). Η Ισλανδία νίκησε 2-1 την Ρουμανία (Σίγκουρντσον 16’,35’ – Μάξιμ 63’(πεν)).Η Σλοβακία ήρθε ισόπαλη στο 0-0 με την Ιρλανδία (4-2 πεν). Η Γεωργία νίκησε 1-0 την Λευκορωσία (Οκριασβίλι 7’ (πεν)). Η Βόρεια Μακεδονία επικράτησε 2-1 το Κόσοβο (Κολόλι 16’ (αυτγκ), Βελκόφσκι 33’ – Χαντεργκιονάι 29’) και η Σκωτία ήρθε ισόπαλη στο 0-0 με το Ισραήλ (5-3 πεν).

Δείτε ακόμη:

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση το όνειρο της Νέας Τούμπας!
Ανοιξε μέτωπο με… προεκλογικά μαχαιρώματα στο ΣΕΓΑΣ
Αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα προανήγγειλε ο Φαντ Σχιπ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις