Ντιμπέιτ ΗΠΑ 2020: Θα αναμετρηθούν εξ αποστάσεως Τραμπ και Μπάιντεν

ΚΟΣΜΟΣ

Ντιμπέιτ ΗΠΑ 2020: Θα αναμετρηθούν εξ αποστάσεως Τραμπ και Μπάιντεν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Ντιμπέιτ ΗΠΑ 2020: Εξ αποστάσεως θα γίνει το δεύτερο αμερικανικό ντιμπέιτ που θα θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου

08.10.2020 | 15:45

Ντιμπέιτ ΗΠΑ 2020: Εξ αποστάσεως θα γίνει το δεύτερο αμερικανικό ντιμπέιτ που θα θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου για τους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος. Η Επιτροπή Προεδρικών Τηλεμαχιών ανακοίνωσε σήμερα ότι «στο δεύτερο ντιμπέιτ οι υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχουν από ξεχωριστές τοποθεσίες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Τζο Μπάιντεν. «Δεν πρόκειται να σπαταλήσω τον χρόνο μου σε μια εικονική συζήτηση. Δεν είναι το θέμα της συζήτησης. Είναι γελοίο» είπε ο πρόεδρος σε δημοσιογράφο.

Η ανακοίνωση της επιτροπής

«Το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ θα έχει τη μορφή συνάντησης στην οποία οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν από ξεχωριστές απομακρυσμένες τοποθεσίες» δήλωσε η επιτροπή.  Η απόφαση έρχεται καθώς ο Τραμπ συνεχίζει να καταπολεμά τη λοίμωξη από τον Covid-19 – και η συζήτηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, περίπου δύο εβδομάδες μετά την αρχική διάγνωση του προέδρου.

Σημειώνεται πως ο Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει να ακυρωθεί το δεύτερο ντιμπέιτ εάν ο Τραμπ νοσεί ακόμη από τον κορονοϊό, λέγοντας:  «Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του πλέον. Αδημονώ να τον αντιμετωπίσω, όμως ελπίζω απλώς να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Νομίζω ότι, αν έχει ακόμη τον COVID, δεν πρέπει να κάνουμε το ντιμπέιτ».  Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η υποψήφια Δημοκρατική αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συζήτησαν αυτοπροσώπως την Τετάρτη το βράδυ, ωστόσο χωρίστηκαν από πλεξιγκλάς.

Exit mobile version