Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ευρώπη κορονοϊός μέτρα: Πού ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη κορονοϊός μέτρα: Πού ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί

Ευρώπη κορονοϊός μέτρα: Σημαντικά έχουν αυξηθεί τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης - Οι κυβερνήσεις αποφεύγουν το καθολικό «lockdown»

Ευρώπη κορονοϊός μέτρα: Αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού βρίσκεται η γηραιά ήπειρος. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης τα ημερήσια κρούσματα κυμαίνονται στα επίπεδα της άνοιξης, με τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να βάλουν ένα φρένο στη διασπορά μέσα από την επιβολή περιοριστικών μέτρων καθώς το καθολικό lockdown δεν φαίνεται να αποτελεί λύση. Ξεκινώντας από την Ιταλία, τη χώρα της Ευρώπης που χτυπήθηκε πιο έντονα από τον φονικό ιό την άνοιξη, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές παντού, σε εθνικό και όχι σε τοπικό επίπεδο. Στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν ενισχυθεί τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς της νόσου Covid-19, καθώς έχει μπει «λουκέτο» σε μπαρ, κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια.

Παρόμοια μέτρα ισχύουν και στη Μασσαλια που πλήττεται σε έντονο βαθμό από τον κορονοϊό. Στη Γερμανία, συγκεκριμένα στο κρατίδιο της Βαυαρίας, τα μπαρ λειτουργούν μέχρι τις 23:00. Οι ιδιωτικές συναντήσεις εναπόκεινται στο όριο των 25 ανθρώπων και για τις δημόσιες το πλαφόν είναι 50 άτομα. Μάσκες επιβάλλονται σε ιδωτικό και δημόσιο χώρο σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου. Σε εθνικό επίπεδο, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα μαγαζιά. Στην Αυστρία οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους. Σε ορισμένες περιοχές, τα εστιατόρια και τα μπαρ κλείνουν στις 22:00.

Τα μέτρα στις χώρες της Ευρώπης

Στις Βρυξέλλες έχει επιβληθεί το κλείσιμο των μπαρ για ένα μήνα, ενώ ο αριθμός των παρευρισκομένων στις ιδιωτικές συναθροίσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα τέσσερα άτομα. Στην Τσεχία εστιατόρια και μπαρ κλείνουν στις 22:00, ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στις ιδιωτικές συναντήσεις φτάνει στους 10, ενώ στην Εσθονία συνιστάται απλώς η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων. Στη Φινλανδία επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ μέχρι τις 22:00, ενώ σε κλείσιμο μπαρ, νυχτερινών κέντρων και γυμναστηρίων έχει προσφύγει η Ισλανδία.

Στην Πορτογαλία επιτρέπονται μέχρι 10 άτομα στις ιδιωτικές συναντήσεις, ενώ οι πωλήσεις αλκοολούχων θα πρέπει να σταματούν στις 20:00. Σε καθεστώς lockdown έχει μπει η ισπανική πρωτεύουσα, με τις μετακινήσεις να συντελούνται κάτω από ειδικές προϋποθέσεις. Στη Σουηδία, τέλος, που τάχθηκε υπέρ της ανοσίας της αγέλης, σχεδιάζεται η πολιτική επιβολής μέτρων σε τοπικό επίπεδο, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιφέρειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις