Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εισαγγελέας Χρυσή Αυγή: Άλλαξε η πρόταση για τα ελαφρυντικά
ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΙ

Εισαγγελέας Χρυσή Αυγή: Άλλαξε η πρόταση για τα ελαφρυντικά

Εισαγγελέας Χρυσή Αυγή: Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την χορήγηση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού μόνο για τους Δημήτρη Κουκούτση, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, αλλά στη συνέχεια επανήλθε με την παραπάνω πρόταση αναγνώρισης.

Εισαγγελέας Χρυσή Αυγή: Μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων η εισαγγελέας άλλαξε την εισήγησή της για τα ελαφρυντικά. Το δικαστήριο επανήλθε μετά τη διακοπή και πριν λάβουν τον λόγο οι συνήγοροι, η εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού που έδωσε στους τρεις πρώην βουλευτές και σε κάθε άλλο κατηγορούμενο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη χωρίς να έχει άλλη κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση. Η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλους κατηγορούμενος όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για Αντίπνοια, Συνεργείο, οι κατηγορούμενοι για επίθεση στους αλιεργάτες κλπ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η εισαγγελέας στη νέα της πρόταση ζήτησε:

Ελαφρυντικά για πρότερο έντιμο βίο για όλους όσους έχουν ενοχή για πλημμέλημα.

Να δοθεί ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου σε όλους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, αρκεί να μην έχουν προσωπική εμπλοκή σε βαριές κατηγορίες.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δύο μέλη της που καταδικάστηκαν πήγαν στο ΑΤ στο Πέραμα να παραδοθούν

Δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, προσήλθαν την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, στο αστυνομικό τμήμα του Περάματος, προκειμένου όπως δήλωσαν να παραδοθούν, γιατί «άκουσαν ότι κρίθηκαν ένοχοι» στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα ο ένας από τους δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμπλοκή και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Περάματος, τους είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η σύλληψή τους, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις