Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι κορονοϊός: Στους δρόμους η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι κορονοϊός: Στους δρόμους η ΕΛΑΣ

Έλεγχοι κορονοϊός: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων - 157 παραβάσεις για μάσκες και αποστάσεις

Έλεγχοι κορονοϊός: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από την ΕΛΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (34.398) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: 8 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 798 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 68)άτομα. 1 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στη Θεσσαλονίκη. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 152 σχετικές παραβάσεις. 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 212 σχετικές παραβάσεις.

Αναλυτικά οι πόλεις

38 στην Κεντρική Μακεδονία,
23 στη Στερεά Ελλάδα,
19 στη Δυτική Ελλάδα,
13 στη Θεσσαλονίκη,
13 στο Βόρειο Αιγαίο,
10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
10 στην Πελοπόννησο,
8 στην Ήπειρο,
7 στα Ιόνια Νησιά
6 στη Θεσσαλία,
5 στην Κρήτη,
3 στην Δυτική Μακεδονία και
2 στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.145 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 19.129 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις