Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 436 κρούσματα περιοχές: Ανησυχητικό πλήγμα στην Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

436 κρούσματα περιοχές: Ανησυχητικό πλήγμα στην Αττική

436 κρούσματα περιοχές:Σταθερά στην Αττική πάνω από τα μισά ημερήσια κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στην χώρα

436 κρούσματα περιοχές: Στο στόχαστρο της πανδημίας παραμένει η Αττική η οποία για άλλη μία μέρα αποτελεί την Περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 νέες μολύνσεις από τις οποίες οι 219 στο Λεκανοπέδιο. Από τα 417 εγχώρια κρούσματα, τα 65 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ ανησυχία προκαλούν τα 21 “ορφανά” κρούσματα που παραμένουν υπό διερεύνηση.

 Ο χάρτης της διασποράς

– 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 219 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 33 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 6 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 20 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

– 18 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 8 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 4 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

– 21 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

436 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 65 συνδέονται με γνωστές συρροές και 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.381, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 3.170 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.727 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 236 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 430 θανάτους συνολικά στη χώρα. 160 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Η ΕΕ εξασφάλισε και το πιθανό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα τη σφράγιση μιας συμφωνίας με την Johnson & Johnson για την προμήθεια του πιθανού εμβολίου της κατά κορονοϊού για έως και 400 εκατομμύρια ανθρώπους. Πρόκειται για το τρίτο συμβόλαιο προαγοράς που υπογράφεται από την ΕΕ με κατασκευαστές εμβολίων κατά της COVID-19 έπειτα από τις συμφωνίες με την AstraZeneca και τη Sanofi.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να παραγγείλουν έως και 400 εκατομμύρια σκευάσματα του πιθανού εμβολίου αφού λάβει έγκριση ως ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ. “Το συμβόλαιο επιτρέπει στις χώρες μέλη να αγοράσουν εμβόλια για 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν εμβόλια για επιπλέον 200 εκατομμύρια ανθρώπους”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ΕΕ. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα εμβόλια, η ΕΕ έδωσε στην Johnson & Johnson μια προκαταβολή, το καταβληθέν ποσό της οποίας δεν αναφέρεται.

Σύμβαση και για προμήθεια ρεμδεσιβίρης

Παράλληλα, η Κομισιόν υπέγραψε κοινή σύμβαση με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead για την προμήθεια μέχρι και 500.000 δόσεων του Veklury, όπως είναι το εμπορικό όνομα της ρεμδεσιβίρης, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπάρχουν 36 υπογράφοντες την Κοινή Συμφωνία Προμηθειών που συμμετέχουν σε αυτήν την κοινή προμήθεια, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της ΕΕ, των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και έξι υποψηφίων χωρών και δυνητικών υποψηφίων (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κόσοβο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη). Όλες οι συμμετέχουσες χώρες μπορούν τώρα να κάνουν τις παραγγελίες τους για την προμήθεια του Veklury απευθείας. Το Veklury είναι σε αυτό το στάδιο το μόνο φάρμακο με άδεια κυκλοφορίας υπό όρους στην ΕΕ για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Οι δηλώσεις της Επιτρόπου

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, τόνισε ότι “σήμερα εξασφαλίζουμε πρόσβαση στο ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία έως και 500.000 ασθενών που έχουν ανάγκη. Μέσω των Κοινοτικών Προμηθειών μας, ενδυναμώνουμε τις χώρες σε όλη την Ευρώπη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ζωτικό εξοπλισμό και φάρμακα. Είμαστε πάντα πιο δυνατοί μαζί και αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στη δράση κατά της COVID-19 “.

Η υπογραφή αυτής της κοινής σύμβασης-πλαισίου προμηθειών ακολουθεί τη σύμβαση της Επιτροπής με τη Gilead για την εξασφάλιση 33.380 δόσεων του Veklury που έχουν διανεμηθεί σε ολόκληρη την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Αύγουστο. Αυτή η σύμβαση χρηματοδοτήθηκε από το μέσο έκτακτης βοήθειας της Επιτροπής (ESI), συνολικού ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις