Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αποδείξεις 2021: Επαναφορά ενός παλιού σχεδίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποδείξεις 2021: Επαναφορά ενός παλιού σχεδίου

Αποδείξεις 2021: Αποδείξεις θα μετρούν διπλά προκειμένου να «χτίσει» κάποιος το αφορολόγητο και να μειώσει δηλωθέν εισόδημα, σύμφωνα με το σχέδιο.

Αποδείξεις 2021: Αποδείξεις θα μετρούν διπλά προκειμένου να «χτίσει» κάποιος το αφορολόγητο και να μειώσει δηλωθέν εισόδημα, σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχύσει ένα νέο σύστημα για τις αποδείξεις που θα συλλέγει κάποιος με επιπλέον κίνητρα σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εισοδηματίες και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων προκειμένου να ζητούν αποδείξεις από κατηγορίες επαγγελματιών που βρίσκονται ψηλά στις λίστες της φοροδιαφυγής.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επεξεργάζονται το σχέδιο βάσει του οποίου αποδείξεις από συγκεκριμένα επαγγέλματα θα μετρούν διπλά για το χτίσιμο του αφορολογήτου, αλλά και θα μειώνουν κατά ένα ποσοστό το δηλωθέν εισόδημα του φορολογουμένου, και άρα θα του εξασφαλίζουν έκπτωση φόρου.

Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό της μείωσης από το εισόδημα ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορούσε να φθάσει σε ποσοστό ακόμα και 20-25%. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα. Το συγκεκριμένο σενάριο πάντως πάει και έρχεται στα συρτάρια του υπουργείου οικονομικών εδώ και χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις