Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανία κορονοϊός κρούσματα: Κατέγραψε αριθμό ρεκόρ
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία κορονοϊός κρούσματα: Κατέγραψε αριθμό ρεκόρ

Ουκρανία κορονοϊός κρούσματα: Οι θάνατοι από κορoνοϊό ανέρχονται σε 4.597 στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων 77 τις τελευταίες 24 ώρες

Ουκρανία κορονοϊός κρούσματα: Η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 4.753 νέων κρουσμάτων Covid-19 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας, σημειώνοντας άνοδο από το προηγούμενο ρεκόρ των 4.661 νέων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου. Το συμβούλιο ανακοίνωσε πως συνολικά 239.337 κρούσματα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Ουκρανία. Οι θάνατοι ανέρχονται σε 4.597, περιλαμβανομένων 77 τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο ημερήσιος απολογισμός των μολύνσεων από τον κορονοϊό κορυφώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχες Οκτωβρίου σε πάνω από 4.000, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να παρατείνει τα μέτρα του lockdown μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ρεκόρ και στη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία κατέγραψε 436 νέα κρούσματα της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, αριθμό ρεκόρ για τη χώρα, όπως έδειξαν σήμερα τα δεδομένα που ανακοίνωσε για τη νόσο. Συνολικά 22.306 κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σ’ αυτή τη βαλκανική χώρα των 7 εκατ. κατοίκων, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 862. Οκτώ άνθρωποι πέθαναν από Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται σε μία ημέρα άρχισαν να αυξάνονται στη Βουλγαρία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι Βούλγαροι πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και να τηρούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως δεν σχεδιάζει προς το παρόν να εισαγάγει οποιαδήποτε νέα περιοριστικά μέτρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις