Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός τον χειμώνα: Μεγάλος κίνδυνος οι χώροι εργασίας, λέει η Λινού
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός τον χειμώνα: Μεγάλος κίνδυνος οι χώροι εργασίας, λέει η Λινού

Κορονοϊός τον χειμώνα: Η κ. Λινού εξέφρασε την ανησυχία της για τον κορονοΪό τους επόμενους μήνες "επειδή στην Ελλάδα τείνουμε να φοβόμαστε τον καθαρό αέρα και το κρύο".

Κορονοϊός τον χειμώνα: “Είμαστε σε κρίση και υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί και γιατί θα συμπέσει με τη γρίπη και τα απλά κρυολογήματα και δεν θα ξέρουμε τι εχουμε με κάποια συμπτώματα”, είπε, μιλώντας στον ρ/σ “ΘΕΜΑ 104,6”, για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού. Εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία της για τους επόμενους μήνες “επειδή στην Ελλάδα τείνουμε να φοβόμαστε τον καθαρό αέρα και το κρύο”. “Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε τις επαφές χωρίς να επηρεάσουμε την ανθρωπιά μας”, είπε η κ. Λινού καθώς “ο ιός μπορεί να μεταφερθεί και απο κάποιον που είναι ανυποψίαστος”.

Η ίδια τόνισε ότι “είναι καλό θα είναι να αερίζουμε πολύ συχνά τους χώρους, να κρατήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά και ας είναι ψύχρα. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι κοινοί χώροι όπως οι χώροι εργασίας”. Η κ. Λινού εξήγησε ότι “το φτέρνισμα δεν είναι σύνηθες σύμπτωμα κορονοϊού και να μην το φοβόμαστε. Αυτό που μας ανησυχεί στον κορονοϊό είναι υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, μεγάλη εξάντληση και πόνοι μυοσκελετικοί “.

Κατά την ίδια “η μάσκα σε όλους τους χώρους θα περιόριζε την πανδημία”, ενώ “το μεγαλύτερο πρόβλημα αν δεν λυθεί είναι ο συνωστιμός είναι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”. Πρότεινε, τέλος, “ο ηλικιωμένος να σχετίζεται με μια οικογένεια, να υπάρχουν, δηλαδή, ‘κάψουλες’ με μια οικογένεια και έναν ηλικιωμένο”. Υπενθυμίζεται ότι, χθες, Τρίτη, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα έσπασαν πάλι τα ρεκόρ, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 399 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες. 3.122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις