Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Στο τιμόνι άσχετοι από οδήγηση
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Στο τιμόνι άσχετοι από οδήγηση

Διακίνηση μεταναστών: Κυκλώματα ρισκάρουν τη ζωή των διακινούμενων, αναθέτοντας την οδήγηση των οχημάτων σε αλλοδαπούς που δεν ξέρουν από τιμόνι.

Διακίνηση μεταναστών: Είναι μία από τις βασικές αιτίες, που τα αδίστακτα κυκλώματα διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου, οδηγούν τους παράτυπους μετανάστες σε τραυματισμούς ή και κάποιες φορές στο θάνατο. Καθώς οι γνώστες στοιχειωδών κανόνων οδήγησης, λόγω των συνεχών συλλήψεων στη χώρα μας σπανίζουν πια, οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων, αναθέτουν αυτό το σοβαρό έργο σε αδαείς αλλοδαπούς, που στη χώρα τους έχουν οδηγήσει μόνο παμπάλαια γεωργικά μηχανήματα. Έτσι, οι περισσότερες παράνομες διακινήσεις των τελευταίων ημερών στην Ανατολική Μακεδονία, σταμάτησαν είτε γιατί οι, τύποις, οδηγοί, έριξαν τα οχήματα με τους έντρομους παράτυπους μετανάστες πάνω σε κορμούς δέντρων (!), είτε γιατί ανατράπηκαν λόγω κακών χειρισμών στη μέση του δρόμου!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Παρατίθενται κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν τις εννέα συλλήψεις μελών κυκλωμάτων διακινητών από τις αρχές του μήνα στην ίδια γεωγραφική ενότητα. Συνελήφθησαν, λέει η Αστυνομία, στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, τέσσερις διακινητές, τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Διακίνηση μεταναστών: Πετάχτηκε έξω εν κινήσει

Ακολούθως, το αυτοκίνητο εξήλθε από την Εγνατία και κατευθύνθηκε σε οικισμό του νομού, όπου ο οδηγός του το εγκατέλειψε εν κινήσει και το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε δένδρο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον αλλοδαπό διακινητή και τρεις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης προωθούσε με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Στην Εγνατία

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται, αναφέρει η Αστυνομία, ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν συνολικά ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό. Σε άλλες δύο επιχειρήσεις συνελήφθησαν δύο διακινητές, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Στις Σέρρες

Στην πρώτη περίπτωση, στο νομό Σερρών, αστυνομικοί συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι μαζί με έναν ακόμη άγνωστο συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κατευθύνεται προς τον νομό Σερρών, ενώ σε σήμα στάσης που ακολούθησε ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, συνεχίζοντας την πορεία του. Στο ύψος του οικισμού Θερμών το όχημα ανετράπη εκτός οδοστρώματος και ακινητοποιήθηκε, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον οδηγό-διακινητή, ο οποίος αρχικά επιχείρησε να διαφύγει πεζός, και τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, λέει ακόμη Αστυνομία, προέκυψε ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για τις πινακίδες κυκλοφορίες που έφερε το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 1-10-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμη

Μειώνονται τα υπό κατάληψη σχολεία
Ένας πολύ δύσκολος χειμώνας προ των πυλών
“Ντύνονται” στα γαλανόλευκα τα Rafale – Ο πανίσχυρος οπλισμός και το κορυφαίο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις