Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Νέα Τούμπα: Πράσινο φως από το ΚΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Νέα Τούμπα: Πράσινο φως από το ΚΑΣ

ΠΑΟΚ - Νέα Τούμπα: Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το στολίδι του δικεφάλου πλησιάζει ολοένα και περισσότερο

ΠΑΟΚ – Νέα Τούμπα: Άναψε το “πράσινο φως” το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τη Νέα Τούμπα. Πιο συγκεκριμένα, το ΚΑΣ έδωσε την έγκριση του στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το στάδιο του ΠΑΟΚ. Έτσι, το νέο γήπεδο του “δικεφάλου” φτάνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του. Θυμίζουμε, χθες έγινε συνεδρίαση των μελών του ΚΑΣ, όπου και γνωμοδοτήθηκε η ΣΜΠΕ του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την Νέα Τούμπα.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης είχε δώσει και εκείνη την έγκριση της στην στρατηγική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ειδικού χωρικού σχεδίου για την ανοικοδόμηση της Νέας Τούμπας, ζητώντας να τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ενώ, τόνισε πως οι εργασίες του γηπέδου, θα πρέπει να γίνονται υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

ΠΑΟΚ – Νέα Τούμπα: Ετοιμη ως το 2024-25

Ακόμα, πριν από μερικές εβδομάδες είχε εγκρίνει την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Την ενημέρωσε τότε είχε κάνει ο Δημήτρης Δούμας, ο οποίος, είναι ο αρχιτέκτονας της Νέας Τούμπας. Ενώ, είχε ξεκαθαρίσει πως το στάδιο θα είναι χωρητικότητας 30-35 χιλιάδων θεατών.  Όμως, θα έχουν διαφορετικό ύψος οι κερκίδες και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα μπορούν να εισέρχονται από τέσσερις περιοχές. Επίσης, ανέφερε πως θα δημιουργηθούν χίλιες θέσεις πάρκινγκ για τον κόσμο της ομάδας και τους κατοίκους. Ενώ, τόνισε πως η Νέα Τούμπα θα είναι έτοιμη έως το 2024 ή το 2025.

Δείτε ακόμη:

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση το όνειρο της Νέας Τούμπας!
Ανοιξε μέτωπο με… προεκλογικά μαχαιρώματα στο ΣΕΓΑΣ
Αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα προανήγγειλε ο Φαντ Σχιπ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις