Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά νέα – Μητσοτάκης: Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά νέα – Μητσοτάκης: Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ερντογάν

Ελληνοτουρκικά νέα - Μητσοτάκης: Η Αθήνα, δια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να προσέλθει σε διάλογο χωρίς απειλές.

Ελληνοτουρκικά νέα – Μητσοτάκης: Μήνυμα στην Άγκυρα ότι σε αυτήν εναπόκειται να κλείσει τον κύκλο των εντάσεων και να αναζητήσει οδό συνεννόησης, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ. Η Αθήνα, δια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να προσέλθει σε διάλογο χωρίς απειλές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, στάθηκε μεταξύ άλλων στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, εστιάζοντας και στο θέμα των S-400 που καίει τη Συμμαχία. Ωστόσο, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απέφυγε να σχολιάσει το θέμα των ρωσικών πυραύλων σε χώρα της βορειοατλαντικής συμμαχίας και αναφέρθηκε στον μηχανισμό αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ευθύνες στην Ελλάδα ρίχνει ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν, παρόντος του Στόλτενμπεργκ, είχε ρίξει την ευθύνη στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του νεοοθωμανισμού, ο Τούρκος πρόεδρος βλέπει παντού εχθρούς Σε τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο Μέρκελ, έκανε παράπονα για την απόφαση της Συνόδου της ΕΕ, την οποία αποκάλεσε «όμηρο» της Ελλάδας. Παρά τις ανησυχίες του ΝΑΤΟ, η Τουρκία στέλνει συστοιχία των S-400 για δοκιμαστικές βολές στη Σινώπη, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι η τουρκική άσκηση «ΕΦΕΣ» στον κόλπο της Σμύρνης.

Δείτε ακόμη
Μητσοτάκης σε Στόλτενμπεργκ: “Θα δούμε αν η Τουρκία θέλει ειλικρινά τον διάλογο”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις