Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αναδρομικά συνταξιούχων πότε καταβάλλονται: «Μαζί με τις συντάξεις», λέει ο Βρούτσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά συνταξιούχων πότε καταβάλλονται: «Μαζί με τις συντάξεις», λέει ο Βρούτσης

Αναδρομικά συνταξιούχων πότε καταβάλλονται: Την απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους για το 2015 μαζί με την πληρωμή των συντάξεων στα τέλη του Οκτώβρη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας

Αναδρομικά συνταξιούχων πότε καταβάλλονται: Την απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους για το 2015 μαζί με την πληρωμή των συντάξεων στα τέλη του Οκτώβρη, ανακοίνωσε από τη Βουλή, ο Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός παρουσιάζοντας και την σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια ανέφερε ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν συμψηφίζονται με άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου ή εισφοράς αλληλεγγύης.

Κατά την τοποθέτησή του επί της επίμαχης τροπολογίας, ο υπουργός Εργασίας, διευκρίνισε πως ο λόγος της απόφασης αυτής είναι η αποφυγή του συνωστισμού που θα μπορούσε να προκαλέσει στις τράπεζες διαφορετική ημερομηνία καταβολής.  Όπως είπε, τα χρήματα θα δοθούν με διακριτό τρόπου προκειμένου να γνωρίζει ο συνταξιούχος το ακριβές ποσό. «Το συνολικό ποσό που θα δοθεί είναι 892 εκατ. ευρώ για τον ιδιωτικό τομέα και 496 εκατ. για το δημόσιο! Συνολικά θα δοθούν 1,4 δις ευρώ που αφορούν σε 369.000 συνταξιούχων του δημοσίου και 731.000 του ιδιωτικού. Συνολικά δηλαδή 1.100.000 δικαιούχοι», είπε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης τόσο ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος από το Κίνημα Αλλαγής κατήγγειλαν την διάταξη που προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι με την είσπραξη των αναδρομικών παραιτούνται κάθε άλλης αξίωσης (σ.σ. αναδρομικά για επικουρικές συντάξεις). «Στα χέρια μου κρατώ την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε 10.6.2015 και αποφάσισε το 2018. ‘Ελεγε αυτή η απόφαση προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει για την επιστροφή των ποσών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα. Εμείς καταβάλουμε τα αναδρομικά» απάντησε ο κ. Βρούτσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις