Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βαρώσια Τουρκία: “Ντροπή για τη δημοκρατία το σόου Ερντογάν – Τατάρ”
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρώσια Τουρκία: “Ντροπή για τη δημοκρατία το σόου Ερντογάν – Τατάρ”

Βαρώσια Τουρκία: Οι σημερινές αποφάσεις αποτελούν ντροπή για τη "δημοκρατία" μας, αναφέρει στην τοποθέτηση του ο Μουσταφά Ακιντζί

Βαρώσια Τουρκία: Ντροπή χαρακτηρίζει το “σόου” που έστησαν ο Ερντογάν με τον Τατάρ ο Μουσταφά Ακιντζί. Σε γραπτή του δήλωση ο κατοχικός ηγέτης, αναφέρει ότι οι τελετές για το νερό και το άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων έγιναν μόνο για να δώσουν πλεονέκτημα σε έναν από τους υποψηφίους (εννοεί τον Τατάρ) και αποτελούν μια άλλη διάσταση της παρέμβασης που έγινε στις “εκλογές”. Οι σημερινές αποφάσεις αποτελούν ντροπή για τη “δημοκρατία” μας, αναφέρει στην τοποθέτηση του ο Μουσταφά Ακιντζί σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Ερντογάν και Τατάρ για τον αγωγό μεταφοράς νερού και τα Βαρώσια. Αυτές οι διευθετήσεις, προσθέτει, έγιναν ώστε η Άγκυρα να δώσει πλεονέκτημα σε ένα εκ των υποψηφίων και για να δημιουργήσει άλλη μια διάσταση της παρέμβασης τους στις εκλογές.

“Όσον αφορά τα όσα γίνονται στην περίκλειστη Αμμόχωστο, είναι σημαντικό να αξιολογήσουμε ότι δεν έρχονται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, όπως δήλωσα και στο παρελθόν, να είναι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και να μην αποτελούν εμπόδιο για τη λύση, αλλά συμβάλουν στη λύση. Καθώς ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προετοιμάζεται για την άτυπη πενταμερή 5+1 μετά τις “εκλογές”.

Αυτοί που προσπαθούν να κάνουν βήματα στα Βαρώσια πριν τις εκλογές, οδηγούν τους Τ/κ σε μια δύσκολη κατάσταση στο διεθνές περιβάλλον”, αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί τους Τουρκοκύπριους να δώσουν την απαραίτητη απάντηση σε αυτά τα βήματα με ελεύθερη βούληση.

Δείτε ακόμη

Πρόκληση από την Τουρκία: Ανοίγει την παραλία της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις