Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ναγκόρνο Καραμπάχ – Τουρκία: Η Αρμενία κατηγορεί ευθέως τον Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ – Τουρκία: Η Αρμενία κατηγορεί ευθέως τον Ερντογάν

Ναγκόρνο Καραμπάχ - Τουρκία: Ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ωστόσο «πεπεισμένος» ότι η Ρωσία θα προστρέξει σε βοήθεια, αν η χώρα του δεχθεί ευθέως επίθεση από τους Αζέρους.

Ναγκόρνο Καραμπάχ – Τουρκία: Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας εκτίμησε σήμερα ότι οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ προκλήθηκαν από την «ενεργή δέσμευση» της Τουρκίας υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για έναν «πόλεμο τρομοκρατίας εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του». «Χωρίς την ενεργή δέσμευση της Τουρκίας, αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε αρχίσει. Μολονότι είναι αληθές ότι οι Αρχές του Αζερμπαϊτζάν προωθούσαν ενεργά, αυτά τα τελευταία 15 χρόνια, μια πολεμοχαρή ρητορική, η απόφαση να κηρύξουν τον πόλεμο υποκινήθηκε από την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας», είπε ο Νικόλ Πασινιάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ωστόσο «πεπεισμένος» ότι η Ρωσία θα προστρέξει σε βοήθεια, αν η χώρα του δεχθεί ευθέως επίθεση από τους Αζέρους. «Είμαι πεπεισμένος ότι, αν το απαιτήσει η κατάσταση, η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Μόσχας και Γερεβάν. Ο Πασινιάν είπε επίσης ότι είναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις για να διευθετηθεί το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, εφόσον όμως το Αζερμπαϊτζάν πράξει το ίδιο. «Οι συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται με βάση τις αμοιβαίες παραχωρήσεις. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ και η Αρμενία είναι έτοιμες να κάνουν τις ίδιες παραχωρήσεις με εκείνες που θα κάνει το Αζερμπαϊτζάν» τόνισε.
Δείτε ακόμη
Φρικτή αποκάλυψη: Ο Ερντογάν στρατολογεί τζιχαντιστές για το Ναγκόρνο Καραμπάχ με… ψίχουλα
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Αζερμπαϊτζάν θέλει την Τουρκία παρούσα στην ειρηνευτική διαδικασία
Πρόεδρος Ελλήνων Αρμενίας: “Έλληνες αδέρφια, πρέπει να είμαστε ενωμένοι”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις