Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εστίαση Αττική – Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ζήτημα για lockdown
ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση Αττική – Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ζήτημα για lockdown

Εστίαση Αττική - Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει ζήτημα για lockdown» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

Εστίαση Αττική – Γεωργιάδης: Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα» και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα κλείσει η εστίαση στην Αττική». Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο κ. Χαρδαλιάς θα παραχωρήσει αναλυτική ενημέρωση για την Αττική, ωστόσο δεν θα ανακοινώσει κάτι καινούργιο, ενώ όπως είπε «έχει έρθει το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη και η Ελλάδα εξακολουθεί να πάει πολύ καλά».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν τον Μάιο. Όλοι έχουμε κουραστεί. Δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. Δεν υπάρχει ζήτημα διάστασης με την επιτροπή των ειδικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος επεσήμανε ότι αν το ζητήσουν οι επιστήμονες, θα γίνει καθολική χρήση της μάσκας. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη συμφωνία και αν μας δοθεί η ευκαιρία να την αλλάξουμε χωρίς να χρεωθεί η Ελλάδα ότι παραβίασε τη συμφωνία. Όσο τηρείται από την άλλη πλευρά κατά γράμμα τόσο θα πρέπει να τηρείται και από μας. Δυστυχώς η συμφωνία είναι κακή, αλλά είναι υποχρεωτική».

Η δήλωσή του για την εστίαση

Ο Υπουργός τις προηγούμενες μέρες είχε προκαλέσει αντιδράσεις με την δήλωσή την πιθανότητα να κλείνουν τα μαγαζιά εστίασης στις 22:00. Είπε χαρακτηριστικά, «Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις το εν λόγω μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της πανδημίας». Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα της Ολλανδίας όπου στις 10 κλείνουν μπαρ και εστιατόρια και στο Βέλγιο όπου κλείνουν στις 11. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος των όποιων νέων μέτρων είναι να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα για να μειωθεί και η μετάδοση του ιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις