Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 50χρονοι ΜΕΘ Ελλάδα: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει
ΕΛΛΑΔΑ

50χρονοι ΜΕΘ Ελλάδα: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει

50χρονοι ΜΕΘ Ελλάδα: Πληροφορίες ανέφεραν ότι τρεις ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ παρότι δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα

50χρονοι ΜΕΘ Ελλάδα: Απαντήσεις για τους τρεις 50χρονους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Αρχικά πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τρεις άνδρες δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η υγεία τους δεν επιβαρύνεται από υποκείμενο νόσημα. Ωστόσο, ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας διέψευσε τις πληροφορίες και ανέφερε ότι και οι τρεις ασθενείς πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο 50χρονους άνδρες οι οποίοι διασωληνώθηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Πάτρας και έναν ακόμα 55 ετών στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Οι δύο πρώτοι εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους εξαιτίας του κορονοϊού και διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο. Στην περίπτωση του τρίτου άνδρα, ηλικίας 55 ετών, οι γιατροί δίνουν μάχη να αποφύγουν τη διασωλήνωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Ο 55χρονος από τη Ζάκυνθο, μάλιστα, εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείου και σε σχολικά λεωφορεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στο νησί, καθώς δεν έχει αρχίσει ακόμη η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

Συναγερμός στην Πτολεμαΐδα

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα και στην Πτολεμαΐδα έπειτα από κρούσμα κορoνοϊού σε μαθητή του Γ1 τμήματος του 3ου Γυμνασίου. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν από σήμερα Τρίτη, σε καραντίνα οι 22 συμμαθητές του και να παραμείνουν στα σπίτια τους για δεκατέσσερις ημέρες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Τον Διευθυντή του σχολείου, Θεοδόση Βόιτσε, ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο πατέρας του μαθητή, καθώς διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό η σύζυγός του, εργαζόμενη στη ΔΕΥΑΕ και στη συνέχεια και ο ίδιος, υπάλληλος επίσης στην ίδια επιχείρηση, με αποτέλεσμα ο 15χρονος από την περασμένη Παρασκευή να απέχει από τα μαθήματα του.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 303 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 167 εντοπίζονται στην Αττική, 21 στην Κοζάνη, 8 στα Ιωάννινα, 6 στην Αχαΐα και 5 στην Εύβοια. Την ίδια ώρα, σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων μπήκαν από τις 5 σήμερα το πρωί και για μία εβδομάδα η Αχαΐα και τα Ιωάννινα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στις δύο περιοχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις