Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλή αγιασμός 2020: Ολιγάριθμη παρουσία βουλευτών λόγω προληπτικών μέτρων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή αγιασμός 2020: Ολιγάριθμη παρουσία βουλευτών λόγω προληπτικών μέτρων

Βουλή αγιασμός 2020: Κανείς δεν ασπάστηκε τον σταυρό και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που χοροστάτησε της τελετής του αγιασμού δεν πλησίασε με τον βασιλικό τα έδρανα.

Βουλή αγιασμός 2020: Με περιορισμένο αριθμό βουλευτών, λόγω των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που έχει εφαρμόσει η Βουλή, τελέστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ολιγομελή αντιπροσωπεία μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.  Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά από πολιτικούς αρχηγούς ήταν παρόντες, ενώ στα υπουργικά έδρανα την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Πικραμμένος και οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Κανείς δεν ασπάστηκε τον σταυρό και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που χοροστάτησε της τελετής του αγιασμού δεν πλησίασε με τον βασιλικό τα έδρανα.

Βουλή αγιασμός 2020

Ευχές για καλή δύναμη

«Να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου ο θεός να σας ενισχύει, να σας δίνει δύναμη πολύ, υγεία δυνατή ώστε να φέρετε σε πέρας το δύσκολο έργο που σας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Καλή δύναμη», ευχήθηκε στους βουλευτές ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αμέσως μετά τον αγιασμό. Η απόφαση για την παρουσία μόλις του 1/5 της κοινοβουλευτικής δύναμης ελήφθη από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις