Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Σεξ και κορονοϊός: “Έκρηξη” στο σαδομαζοχιστικό παιχνίδι
PLUS

Σεξ και κορονοϊός: “Έκρηξη” στο σαδομαζοχιστικό παιχνίδι

Σεξ και κορονοϊός: Το σαδομαζοχιστικό ερωτικό παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει την καθαρτική έκκριση επινεφρίνης και ενδορφινών, ουσίες οι οποίες δημιουργούν ένα αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης και γαλήνης».

Σεξ και κορονοϊός: Η αμερικανική ενημερωτική ιστοσελίδα dailybeast.com φιλοξενεί σαν έκτακτη, ειδική συνεργάτιδά του μια γυναίκα με το ψευδώνυμο, Mistress Iris. Η «Κυριαρχική Ίριδα» είναι επαγγελματίας στο χώρο του BDSM. Με άλλα λόγια, ως εργαζόμενη στον κλάδο παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών, έχει εξειδικευτεί στο σαδομαζοχιστικό ερωτικό παιχνίδι.
Κατά την εκτίμηση της Mistress Iris, η πανδημία προκάλεσε μια εκρηκτική αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών BDSM. Και εάν για πολλούς αυτό μοιάζει παράδοξο και εντελώς κόντρα στην ενστικτώδη αντίδραση που θα ωθούσε τους ανθρώπους σε πιο τρυφερές ερωτικές συνευρέσεις, για την Mistress Iris δεν είναι καθόλου έτσι.

«Όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες, πόσο φυσιολογικό είναι το να θέλει κανείς να πονέσει ακόμη περισσότερο, αναζητώντας πχ την υποταγή, την ταπείνωση, τον πόνο ή τον περιορισμό της ελευθερίας του;» αναρωτιέται -ρητορικώς- η Mistress Iris. «Κι όμως, όταν οι άνθρωποι νιώθουν ιδιαίτερα ευάλωτοι, αδύναμοι, φοβισμένοι, ταυτόχρονα βιώνουν και μια πολύ ισχυρή παρόρμηση να τεθούν υπό την κυριαρχία κάποιου άλλου. Γιατί άραγε;» «Το σαδομαζοχιστικό ερωτικό παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει την καθαρτική έκκριση επινεφρίνης και ενδορφινών, ουσίες οι οποίες δημιουργούν ένα αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης και γαλήνης».

«Μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τους χειρότερους εφιάλτες μας»

Αλλά και από ψυχολογικής άποψης, το σαδομαζοχιστικό σεξ, με την επιδίωξη της ηδονής μέσω επώδυνων ενεργειών, σύμφωνα με τη Mistress Iris «μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τους χειρότερους εφιάλτες μας, δηλαδή το να φανούμε αδύναμοι, αποτυχημένοι, ανεπαρκείς. Αυτό μπορεί να είναι κάτι λυτρωτικό, εφόσον η πλειονότητα εξ ημών περνάμε όλη μας την ημέρα αναλαμβάνοντας ευθύνες, παίζοντας ρόλους στη δουλειά, στο σπίτι, στα μάτια των άλλων εντός του κοινωνικού μας περιγύρου».

Η Mistress Iris συμπληρώνει ότι «φοράμε μια ψυχολογική πανοπλία, γιατί είμαστε αναγκασμένοι να φαινόμαστε δυνατοί και άτρωτοι σε αυτούς που εξαρτώνται από εμάς. Έτσι όμως καταπιεζόμαστε οι ίδιοι. Πώς μπορεί κάποιος να διαχειριστεί αυτό το ψυχικό βάρος; Ορισμένοι κάνουν κήρυγμα στον εαυτό τους, άλλοι το ξεπερνούν και κάποιοι απλώς το καταπιέζουν μέσα τους. Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που βρίσκουν διέξοδο στο ποτό, στην αποχαύνωση της τηλεόρασης, παίζοντας βίντεο-παιχνίδια φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους. Αλλά με το σαδομαζοχιστικό παιχνίδι μπορεί κάποιος να πέσει πολύ χαμηλά, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου δεν θα παρεξηγηθεί. Και, αφού τελειώσει το παιχνίδι, θα παραμείνει ο ίδιος άνθρωπος».

Θεαματική αύξηση στο διαδικτυακό σαδομαζοχιστικό παιχνίδι

Η Mistress Iris αναφέρει επίσης ότι από την αρχή της πανδημίας εξαιτίας του Covid-19, παρατήρησε όχι απλώς τον πολλαπλασιασμό της πελατείας της, αλλά και μια θεαματική αύξηση στο διαδικτυακό, το εξ αποστάσεως σαδομαζοχιστικό παιχνίδι. Πάμπολλοι άνθρωποι σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν σε δικές τους «παραγωγές» BDSM όπου παριστάνουν πχ τα σκυλάκια του εραστή ή της ερωμένης τους κ.λπ. Η Mistress Iris αναθέτει συχνά στους πελάτες της την εκτέλεση διαφόρων δοκιμασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν υποταγή, ταπείνωση, εξευτελισμό, προσβολές, δέσιμο με χειροπέδες, κάποια ήπια και ασφαλή «βασανιστήρια» κ.λπ.

Όπως γράφει στο άρθρο της η Mistress Iris, «αυτό που συνέβη στο χώρο του BDSM επί πανδημίας, το έχω ξαναζήσει. Πριν από τέσσερα χρόνια, υπήρξε ένα κύμα από άτομα τα οποία ανήκουν σε μειονότητες, τα οποία αποτάθηκαν σε εμένα για καθοδήγηση. Ήταν άνθρωποι που χρειάζονταν άμεσα την εκτόνωση που μόνο το σαδομαζοχιστικό παιχνίδι μπορεί να προσφέρει, με τόσο μεγάλη ποικιλία και ένταση. Ήταν η περίοδος αμέσως μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2016».

Κεντρική φωτογραφία από “Photo by Dainis Graveris on SexualAlpha” 

Φωτογραφίες: Unsplash

Δείτε ακόμη
«Kissing the Coronavirus»: Άλλους τους ερεθίζει, σε άλλους προκαλεί φρίκη
Το one night stand στην εποχή της Covid-19
Ο Σειρηνάκης μοιράζει δωρεάν μάσκες, αλλά… μην βιάζεστε!
Πώς η πανδημία επηρέασε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις μας
Επίσημη οδηγία στους Ολλανδούς: “Βρείτε κάποιον να κάνετε σεξ”
Πώς το σεξ μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από τον ιό – Τι λένε οι ειδικοί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις