Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χιλή διαδηλωτής: Αστυνομικός ρίχνει 16χρονο από τη γέφυρα
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή διαδηλωτής: Αστυνομικός ρίχνει 16χρονο από τη γέφυρα

Χιλή διαδηλωτής: Τον αστυνομικό βαρύνει η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η ακροαματική διαδικασία αναμεταδόθηκε απευθείας μέσω Διαδικτύου.

Χιλή διαδηλωτής:  Σοκαριστικές εικόνες από το Σαντιάγκο της Χιλής κάνουν τον γύρο του κόσμου. Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφεται ένας αστυνομικός να πετάει από γέφυρα ανήλικο διαδηλωτή. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το περιστατικό και η αναμετάδοση των στιγμιότυπων προκάλεσαν αγανάκτηση στη Χιλή. Σε βίντεο εικονίζεται αστυνομικός να σπρώχνει τον δεκαεξάχρονο — καθώς τρέχει για να αποφύγει την αστυνομία, μαζί με άλλους διαδηλωτές στην άκρη της γέφυρας — με τρόπο που τον κάνει να πέσει από τη γέφυρα, πάνω από το κιγκλίδωμα.

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αστυνομικού ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που καταγράφηκε σε βίντεο να σπρώχνει νεαρό διαδηλωτή την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος στον ποταμό από τη γέφυρα και να τραυματιστεί σοβαρά, εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο.

Τον αστυνομικό βαρύνει η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έβγαιναν στους δρόμους της Χιλής καθημερινά για να προβάλλουν διάφορά κοινωνικά αιτήματα και να καταγγείλουν τις κραυγαλέες ανισότητες στη χώρα. Ζητούσαν καλύτερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και η κυβέρνηση να απομακρυνθεί από το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο. Οι δυνάμεις ασφαλείας, τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός, που κλήθηκε να επέμβει, κατηγορούνται για πάνω από τριάντα θανάτους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Χιλής, τουλάχιστον 460 διαδηλωτές υπέστησαν οφθαλμικούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των περυσινών κινητοποιήσεων και ταραχών, καθώς αστυνομικοί έριξαν εσκεμμένα σκάγια, δακρυγόνα και νερό υπό πίεση στα πρόσωπα διαδηλωτών σε δεκάδες περιπτώσεις. Δύο από τους τραυματίες υπέστησαν ολική τύφλωση· δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν στα τέλη Αυγούστου στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τις υποθέσεις τους. Άλλοι 35 έχασαν την όρασή τους από ένα μάτι.

Δείτε ακόμη
Βίντεο σοκ στις ΗΠΑ: Συνέλαβαν 41χρονο, του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι και πέθανε
«Σεβαστείτε την αστυνομία μας» – Γυναίκες αστυνομικών βγήκαν στους δρόμους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις