Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορονοϊός κρούσματα: Διπλασιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορονοϊός κρούσματα: Διπλασιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο

Βρετανία κορονοϊός κρούσματα: Τεχνικό πρόβλημα καθυστέρησε τη δημοσίευση ενός αριθμού νέων κρουσμάτων του Covid-19 σε αυτή τη χώρα

Βρετανία κορονοϊός κρούσματα: Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν εκτόξευση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού, με 12.872 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, έναντι 6.968 νέων κρουσμάτων χθες. Η κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδόν διπλασιασμό του καθημερινού απολογισμού σε καθυστέρηση αναφοράς κρουσμάτων και διευκρινίζει ότι οι ημερήσιοι απολογισμοί των επόμενων ημερών θα περιλαμβάνουν επιπρόσθετα περιστατικά.

Στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι τεχνικό πρόβλημα καθυστέρησε την δημοσίευση ενός αριθμού νέων κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα. «Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνει ορισμένα επιπρόσθετα περιστατικά της περιόδου από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινώνονται».

Νέες εστίες κορονοϊού

Εστίες νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε σχεδόν 50 βρετανικά πανεπιστήμια τις τελευταίες εβδομάδες, υποχρεώνοντας τους φοιτητές να αυτοαπομονωθούν στις εστίες λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι γνωρίζουμε για 770 φοιτητές του πανεπιστημίου Northumbria, τα τεστ των οποίων βγήκαν θετικά στην Covid-19. Οι 78 εξ αυτών έχουν εκδηλώσει συμπτώματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο, το οποίο εδρεύει στο Νιουκάστλ. Όλοι οι φοιτητές που διαγνώστηκαν θετικοί έχουν αυτοαπομονωθεί, όπως και οι συγκάτοικοί τους και οι στενές επαφές τους για 14 ημέρες, σε συμφωνία με τις κυβερνητικές συστάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις