Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λοκντάουν Νέα Υόρκη κορονοϊός: Επαναφορά του μέτρου σε συνοικίες
ΚΟΣΜΟΣ

Λοκντάουν Νέα Υόρκη κορονοϊός: Επαναφορά του μέτρου σε συνοικίες

Λοκντάουν Νέα Υόρκη κορονοϊός: Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη να ξανακλείσει σχολεία και καταστήματα σε εννέα συνοικίες του Μπρούκλιν και του Κουίνς, όπου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού

Λοκντάουν Νέα Υόρκη κορονοϊός: Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη να ξανακλείσει σχολεία και καταστήματα σε εννέα συνοικίες του Μπρούκλιν και του Κουίνς, όπου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.  Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι θέλει τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη και περιμένει την σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο. Εάν εγκριθούν, θα είναι η πρώτη φορά που η πρώτη αμερικανική μητρόπολη, που εξελίχθηκε σε υπόδειγμα ελέγχου της επιδημίας μετά τον θάνατο 24.000 ανθρώπων, θα είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα πίσω στην άρση των μέτρων του.

Ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν Τόνι Έβερς κήρυξε την Πολιτεία του εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και παρέτεινε την υποχρεωτική χρήση μάσκας ως τον Νοέμβριο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού. «Παρατηρούμε μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στην πολιτεία μας, κυρίως στα πανεπιστήμια», σχολίασε ο Έβερς.

Αύξηση των κρουσμάτων

Στο Ουισκόνσιν παρατηρείται τις δύο τελευταίες εβδομάδες ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ, με την πολιτεία να κατέχει τη δεύτερη θέση στη χώρα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θετικών τεστ, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις