Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαία εξόρμηση: Με 212 χιλιόμετρα στη Βουλιαγμένης
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία εξόρμηση: Με 212 χιλιόμετρα στη Βουλιαγμένης

Τροχαία εξόρμηση: Δράση σε επτά λεωφόρους της Αττικής που τις νύχτες μετατρέπονται σε πίστες για κόντρες με «φτιαγμένα» τροχοφόρα.

Τροχαία εξόρμηση: Εξόρμηση σε επτά λεωφόρους του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι τις νυχτερινές ώρες μετατρέπονται σε αυτοσχέδιες πίστες για «κόντρες» μεταξύ οδηγών «φτιαγμένων» αυτοκινήτων η μοτοσικλετών, με τους περιοίκους να ζουν σε μια κόλαση θορύβου, πραγματοποίησαν ομάδες αστυνομικών της Τροχαίας Αττικής, αφαιρώντας δεκάδες διπλώματα οδήγησης, άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες. Η Αστυνομία συνόδευσε τα αποτελέσματα της εξόρμησης με ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται άνδρας των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α), να μεταδίδει στον ασύρματο μια διαπίστωση, που κάνει και τον ίδιο να τρομάζει. «Λεωφόρος Βουλιαγμένης και Αλίμου, ταχύτητα 112 χιλιόμετρα»!

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όλα αυτά έρχονται στο φως λίγες ώρες μετά το τρομακτικό ατύχημα που καταγράφηκε από κάμερα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, όπου ο οδηγός αυτοκινήτου μπαίνει στο πέταλο με τρομακτική ταχύτητα, χάνει τον έλεγχο, μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα υπό τα βλέμματα των θεατών και πέφτει πάνω σε μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες, που σώθηκαν από θαύμα.  Καθώς το φαινόμενο με τις κόντρες έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση – πρόληψη των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των κατά τόπους αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας, βραδινές ώρες της 3-10-2020 και πρώτες πρωινές ώρες της 4-10-2020, ταυτόχρονα συντονισμένα ειδική εξόρμηση, σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου Αττικής (Νέα Θηβών & Ραδιοφωνίας, Λ. Κύμης [έξοδος Τατοΐου], Λ. Σχιστού & Λ. Γρ. Λαμπράκη, Λ. Αττικού Άλσους & Έβρου, Θέατρο Λυκαβηττού, Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου [Λιμανάκια], Αναστάσεως [Χολαργός]).

 

Τροχαία εξόρμηση: Οι παραβάσεις

Ειδικότερα κατά την ανωτέρω δράση, ελέγχθηκαν -783 οχήματα και βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις, ως ακολούθως:

  • Πενήντα έξι, για υπερβολική ταχύτητα , 53 για υπερβολικό θόρυβο – έλλειψη σιγαστήρα, 33 για μη χρήση κράνους , 23 για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ), 19 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης , 17 για κυκλοφορία χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας
  • 11 παραβάσεις ΚΤΕΟ , 7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας , 7 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων , 6 για στέρηση καθρεφτών οχημάτων , 5 για επίδειξη ικανοτήτων , 4 διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών , 4 για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής μία για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη , 66 για λοιπές παραβάσεις της τροχαίας νομοθεσίας.
  • Αφαιρέθηκαν 57 άδειες ικανότητας οδήγησης,78 άδειες κυκλοφορίας και 69 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Ακόμη ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα οχήματα 26 οχήματα.

Οι έλεγχοι, καταλήγει η Τροχαία, θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Δείτε ακόμη

Η Φρόσω Κυριακού σπάει τη σιωπή της – Αγωγή στην οικογένεια Παντελίδη
Rapid tests στους δρόμους – Δεκάδες θετικοί στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα
Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Δύο τρόφιμοι θετικοί

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις